Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΑΛΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΜΟΝΟ “ΞΑΦΝΙΚΗ” ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ



Γιούνκερ, Λαγκάρτ, Σόιμπλε και Σαλγάδο σε πρόσφατη συνάντηση
                         (Γιούνκερ, Λαγκάρτ, Σόιμπλε και Σαλγάδο σε πρόσφατη συνάντηση)  
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είχαν την πρωτοβουλία της συνάντησης στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο επικεφαλής του Eurogroup.
Στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρονται τα εξής:
«Σε συνέχεια της ετήσιας συνάντησης στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Απρίλιο, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η χώρα της οποίας κατείχε την προεδρία του G20 και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποφάσισαν να συγκαλέσουν άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το G20. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου το απόγευμα στο Λουξεμβούργο.
» Κατά τη σύνοδο του G20 στην Ουάσιγκτον, η Ελλάδα υπήρξε αντικείμενο διεξοδικών συζητήσεων και για αυτό, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αποφάσισε να προσκαλέσει στη χθεσινή συνάντηση και τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς για τη σημερινή κατάσταση.»
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Βήματος, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ζητά από την Ευρώπη πιστωτικές διευκολύνσεις, επιμήκυνση του προγράμματος χρηματοδότησης και επιμήκυνση της περιόδου ρύθμισης του χρέους της.
Για την προετοιμασία της σύσκεψης ο πρωθυπουργός είχε από τις αρχές της εβδομάδας αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, πολλούς ακόμη ηγέτες, αλλά και με κορυφαίο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα πάντα με το Βήμα, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε στους συνομιλητές του ότι είναι αποφασισμένος να επιβάλλει κανόνες δημοσιονομικής εξυγίανσης στη χώρα. Επισήμανε όμως ότι η κυβέρνησή του χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να σημειωθούν κοινωνικές εκρήξεις και αποσταθεροποίηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Η αποκάλυψη της συνάντησης στο Λουξεμβούργο πάντως έχει προκαλέσει μια νέα σοβαρή αναστάτωση στις αγορές που είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν την Δευτέρα.
Author: kartesios

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...