Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ισινγκ: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Ισινγκ: Αναπόφευκτη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώΟ πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εκ των αρχιτεκτόνων...
 

του ευρώ, Ότμαρ Ίσινγκ χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Δεν υπάρχει άλλη λύση», αναφέρει ο Ίσινγκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern. «Με το χρέος της Ελλάδας να αναμένεται να φτάσει στο 160% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, η χώρα χρειάζεται να αθετήσει τουλάχιστον το 50% των υποχρεώσεών της και αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός της νομισματικής ένωσης», υποστηρίζει.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ έχει χαρακτηρίσει «παράλογη» την ιδέα της αποχώρησης κάποιου κράτους-μέλους από την ευρωζώνη και επιμένει ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μέσω των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ίσιγνκ, είναι «πολύ αργά» πλέον για κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα «δεν θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της χωρίς μια δραστική αναδιάρθρωση χρέους», τονίζει, σημειώνοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο η χώρα βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ.
epikaira online

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...