Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Παράλυτη η χώρα παραδίδεται στο χάος και στην ακυβερνησία



Σε απόλυτη διάλυση και παραδομένη στο χάος βρίσκεται η χώρα, την ώρα που η τρόικα, πριν προλάβει καν να επιστρέψει – και ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις στο εξωτερικό και ο υπουργός των Οικονομικών ετοιμάζεται να λάβει μέρος στη νέα σύνοδο του Eurogroup – ετοιμάζεται να… ξαναφύγει!

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι συσκέψεις με τους αξιωματούχους της τρόικας διεξάγονται μετ’ εμποδίων, καθώς τα κρίσιμα υπουργεία (αλλά και τα γραφεία της στατιστικής υπηρεσίας, από όπου οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν στοιχεία), συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη.

Στη Βαρσοβία, ο κ. Παπανδρέου συζητούσε με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και άλλους ηγέτες την πορεία της επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, τα κοινοβούλια των 17 επικυρώνουν το ένα μετά το άλλο (προχθές η Γερμανία, χθες η Αυστρία) τις αποφάσεις αυτές, αλλά όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, που παραμένει εκτός λαϊκής νομιμοποίησης, δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, καθώς συμφωνήθηκαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Για τον ίδιο λόγο (της επικύρωσης των αποφάσεων) συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός και με τον Γάλλο Πρόεδρο, αλλά η Ελλάδα έχει έλθει σε σημείο παράκρουσης, τόσο λόγω της σκληρής φορομπηχτικής πολιτικής, όσο και ενόψει της εργασιακής εφεδρείας, που δεν γίνεται αποδεκτή από συνδικαλιστές και εργαζόμενους, ενώ επιπλέον αντιμετωπίζει και σοβαρά νομικά και συνταγματικά κωλύματα.

Η χώρα βρίσκεται σε σχεδόν εμφυλιοπολεμική κατάσταση, η τρόικα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της, οι υπουργοί προσπαθούν τώρα να λάβουν νομιμοποίηση από τους δανειστές και η κοινωνία βρίσκεται στο όριο.

Είναι προφανές ότι, εδώ που φθάσαμε, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι και θεωρείται περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επίλυση του πραγματικού προβλήματος, που είναι το πολιτικό.

Και αυτό δεν επιλύεται παρά με την προσφυγή στις κάλπες, ώστε αμέσως μετά να σχηματιστεί κυβέρνηση με βάση την βούληση του λαού και αυτή να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βάσει προγραμμάτων που θα έχουν ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές και θα βασίζονται στον ρεαλισμό και στην ειλικρίνεια.

Παρ’ όλα αυτά και χθες, κατά την συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Σαρκοζί, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησηςνα τηρηθούν απολύτως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Κάλεσε μάλιστα και τον Σαρκοζί να στείλει και αυτός εμπειρογνώμονες στη χώρα για να… διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις «μεγάλες αλλαγές»!

Και βέβαια, και ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε πως η Ευρώπη, με την αλληλεγγύη που οφείλει να την διακρίνει, δεν θα αφήσει την Ελλάδα να «πέσει», αρκεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Δεσμεύσεις που, όμως, έχουν αναληφθεί χωρίς ανανέωση εντολής…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...