Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η κορο'ι'δία συνεχίζεται

Και έπειτα απο πολλούς κόπους,συσκέψεις, βάσανα και κόντρα συσκέψεις, παρεδώθει ο προυπολογισμός του 2012 στον κο Πέγκυ Ζήνα !!! εεεεε... συγνώμη τον κο Πετσάλνικο τον Πρόεδρο της Βουλής ήθελα να πώ, απο τον κο Μπέννι σε ένα πολύ χαριτωμένο πορτεμπολ χαρντ ντράιβ κοινώς στικάκι. Και αφου συνεχάρει ο ένας τον άλλο δια χειραψίας παρακαλώ, δεν ξέρω και εγώ γιατί,  μεσ' στην τρελή χαρά  ξανακατέλαβαν τα έδρανα τους φανερά ανακουφισμένοι.
Ενας προυπολογισμός ο οποίος, το μόνο σίγουρο είναι οτι μετά απο μερικούς μήνες θα αναθεωρηθεί.(δεν γνωρίζω πόσες φορές).
  • Ο λόγος απλός. Θα πρέπει να συμπεριλάβει τουλάχιστον τα έκτακτα μέτρα που θα κληθούν οι αρμόδιοι να πάρουν ώστε να καλυφθεί το άνοιγμα του φετινού προυπολογισμού το οποίο, στο 10μηνο του 2011 η «μαύρη τρύπα» των εσόδων διευρύνθηκε στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ
  • Και για να επιτευχθούν, και οι τελευταίοι στόχοι του προϋπολογισμού, στο δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράττει κάθε μήνα 6,2 δισ. ευρώ ή 12,4 δισ.. ευρώ συνολικά. Κοματάκι δύσκολο δεν νομίζεται?
  • Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η πρόβλεψη για το εφετινό έλλειμμα ήταν 8,5%, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά να κλείσει πάνω από το 9% και να διαμορφωθεί στην περιοχή του 9,2-9,3% (περίπου 20 δισ. ευρώ).
Οπως καταλαβαίνει κανείς, που δεν έχει καμένο εγκέφαλο, και ο επόμενος χρόνος θα είναι μια απ'τα ίδια plus(+), που λέει κι ο Βενιζέλος.
Υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων και θα πρέπει να την δούμε και αυτή, μέσα απο τα μάτια του νέου προυπολογισμού του 2012.
Και η πλευρά αυτή είναι...   οi βουλευτές μας!!!
Τα καμάρια του Ελληνικού κυ(οι)νοβουλίου  γλυτώνουν  την  περικοπή των εξόδων...
Απίστευτο!!!!!!!!! και όμως...
  • Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012 παραμένουν σχεδόν ανέπαφατα τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών,αφου προβλέπονται 35.016.200 ευρώ (αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης...), δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα απο το 2011.
  • Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)
  • Για αποζημιώσεις  για συμμετοχή σε τμήματα διακοπών και  επιτροπών 2.875.000 ευρώ ( το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ).
  •  Για επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ. (39.400 ευρώ λιγότερα από το 2011).
  •  Για οικογενειακή παροχή  212.800 ευρώ (όσο και το 2011).
  • Για έξοδα κίνησης 1.705.100 ευρώ ( 10.500 ευρώ λιγότερα απο το 2011).
  • Και τέλος η Εργοδοτική εισφορά  υπέρ του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στις 850.000 ευρώ και είναι αυξημένη κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011.
  • Δηλαδή κάθε βο(υ)λευτής μας κοστίζει κατά μέσο όρο (αφού οι αποδοχές τους επηρεάζονται από τα έτη βουλευτικής παρουσίας και άλλους παράγοντες) 569.906,66 ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 47.492,17 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα!!!!!!!!
Βλέπεται οι "εκλεκτοί" του λαού θα πρέπει να παραμείνουν σε κάποιο "επίπεδο" διαβίωσης, ώστε να εκτελούν αναπόσπαστοι το κοινωνικό τους και όχι μόνο έργο. Δεν νοήτε βουλευτής να μην διαθέτει τον "επιούσιο" και να είναι αναγκασμένος να προσέρχεται σε συσσίτια όπως αυτά που άρχισαν να λειτουργούν ΚΑΙ στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας, για το κατώτερο μόνιμο προσωπικό, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η αποκάλυψη  του «Έθνους»  κάνει λόγο για δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μόνιμοι υπαξιωματικοί μας, λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους.
 Το έχω πει εδώ και καιρό, το λέω πάλι και αν χρειαστεί θα το ξαναπώ. 
ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ._

Σημ. Για όποιον ενδιαφέρεται διαβάστε εδώ την εισηγητική έκθεση του προυπολογισμού του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...