Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Και μάχες για την καρέκλαΗ έκτη δόση φαγώθηκε πριν φτάσει, τώρα πάμε για την έβδομη


Με τρεις μήνες καθυστέρηση και με την... τρίτη απόφαση του Eurogroup, η περίφημη έκτη δόση, που κατήντησε να γίνει το συντομότερο ανέκδοτο, θεωρητικά έχει αρχίσει να παίρνει τον δρόμο για την Ελλάδα.

Πρόκειται για 8 δις ευρώ που θα... εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την έβδομη δόση, που όμως θα είναι η πρώτη του επόμενου δανείου και επομένως θα υπόκειται σε βαρύτερες προϋποθέσεις και υποχρεώσεις, καθώς θα σχετιστεί με την εφαρμογή των συμφωνιών της 27ης Οκτωβρίου.

Οι οποίες, όμως, συμφωνίες της 27ης Οκτωβρίου παραμένουν στον αέρα, καθώς θα επαναπροσδιοριστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου, μια και, όπως συνήθως συμβαίνει, πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής τους άρχισαν οι αμφισβητήσεις για την επάρκειά τους.

Την ίδια ώρα, τα 13 με 14 δις ευρώ άγγιξε η εκροή τραπεζικών καταθέσεων μόνο στη διάρκεια του διμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η εκροή αποδόθηκε από τον κ. Προβόπουλο στην πολιτική αβεβαιότητα που επικράτησε στη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, αλλά και στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου - αλλά μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει τις ευθύνες του.

Αντίθετα, ο κ. Παπανδρέου, σα να μην συνέβη τίποτε, ως εάν να μην προκάλεσε ο ίδιος αυτήν την αναστάτωση με την ιδεά περί δημοψηφίσματος, συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη του κόμματος, με αντικείμενο την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως μάθαμε, μέσα σε μια ημέρα, είδε τους Γιάννη Ραγκούση, Φώφη Γεννηματά, Παντελή Οικονόμου, Παντελή Τζωρτζάκη, Μάρκο Μπόλαρη και Μανώλη Μπεντενιώτη!

Όλα για την καρέκλα, δηλαδή.

Και γιατί όχι; Εδώ Γαλλία και Γερμανία βρήκαν λόγο για να διαφωνήσουν, καθώς και οι δύο χώρες διεκδικούν τη θέση του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), από την οποία αποχώρησε ο Γερμανός Γιούργκεν Σταρκ.

«Το Βερολίνο και το Παρίσι θεωρούν το καθένα από την πλευρά του ότι έχει δικαίωμα στη θέση», έγραψε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Το Παρίσι, λέει, προωθεί τον Μπενουά Κερέ, υφυπουργό των Οικονομικών, ο οποίος ορίσθηκε την περασμένη εβδομάδα μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να καταλάβει τη θέση του Ιταλού Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος παραιτήθηκε.

Το Βερολίνο, από την πλευρά του, προωθεί την υποψηφιότητα του Γεργκ Ασμουσεν.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, λύσεις δεν βρίσκονται, αλλά ουδείς χάνει το ενδιαφέρον του για καρέκλες και αξιώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...