Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Εφραίμ, Βατοπέδι, Rassadel Ltd και cia!!!

Η κυπριακή offshore εταιρεία κατέχει το 30% της «Ανθεμιάς», είναι μεγαλομέτοχος της MIG, έχει ως τελικό δικαιούχο τη Μονή Βατοπεδίου και εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο της αγοραπωλησίας των 64 ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.
Η «Ανθεμιάς» του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα, η οποία αγόρασε 64 ακίνητα της Θεσσαλονίκης έχει συνεταίρο την κυπριακή offshore εταιρεία Rassadel Ltd του Άθου Κοϊρανίδη, η οποία διαχειρίζεται και επενδύει τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου. Ο Κύπριος μάνατζερ Κοϊρανίδης, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΝΘΕΜΙΑΣ και....
μέλος του Δ.Σ. παράλληλα, αποτελεί τον ιδιοκτήτη και μοναδικό μέτοχο της εταιρείας Rassadel Ltd. Άρα, η εταιρεία που κατασκευάζει τις πολυτελείς κατοικίες στην Καρδία Θεσσαλονίκης, είναι συνέταιρος της εταιρείας που τα πούλησε. Επιβεβαιώνεται δε πλήρως αυτή η σύνδεση, από παραστατικά από τα οποία προκύπτει ότι τα 41 εκατ. -τιμή πώλησης του ολυμπιακού ακινήτου- και τα 9 εκατ. της δωρεάς, ο κ. Κοιρανίδης, που τα παρέλαβε σε επιταγές χέρι με χέρι ως εκπρόσωπος της Μονής στην Κύπρο, τα κατέθεσε σε λογαριασμό της Rassadel.
Μία περίεργη σύμπτωση η οποία αποδεικνύει την σχέση της Μονής Βατοπαιδίου με την Rassadel είναι ότι όταν ο ηγούμενος Εφραίμ ζήτησε δάνειο για τους φιλανθρωπικούς σχεδιασμούς της Μονής, ανάμεσα στα δικαιολογητικά υπήρξε και εγγυητική επιστολή από την Rassadel Ltd. Παράλληλα η εταιρεία Rassadel Ltd εκπροσωπείται νόμιμα από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου. Σύμπτωση και μάλιστα παράδοξη, αν σκεφτεί κανείς, ότι ο κ. Πάπιστας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα δεν γνώρισε τον ηγούμενο Εφραίμ, παρά το ότι είχαν κοινούς συνέταιρους. Η RASSADEL, μάλιστα, έχει σχεδόν 9 εκατ. μετοχές στον όμιλο του Α. Βγενόπουλου, MIG. αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ.

MacGyver

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...