Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Τό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τήν Πρωτοχρονιά..

http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEyLTAxLTAxLzQ4NjYvODI0MjU5Mi5qcGc%3d&t=634610013149461240&w=148&h=200Δεν είναι μονόδρομος ούτε τα μέτρα λιτότητας ούτε η υπερφορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κάρολος Παπούλιας, τραβώντας μία έστω ελαφριά διαφορετική γραμμή ανάμεσα σε εκείνον και στα όσα είπαν Παπαδήμος και Παπανδρέου.

Είναι ζητήματα "εθνικής επιβίωσης" η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.

"Δυστυχώς, στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση..είμαι όμως πεπεισμένος οτι η ισορροπία των αριθμών δεν φέρνει την ευτυχία των λαών...η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει την κρισιμότητα των ενεργειών το νέο έτος, υπογραμμίζοντας πως "το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά" και τονίζει την ανάγκη συναίνεσης όλων των μελών της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστων, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών και των κρατικών λειτουργών, με τον ίδιο να είναι εγγυητής της αυτής της συναίνεσης.

Στό μήνυμά του ο κ. Παπούλιας εκτιμά ως σημαντικό βήμα το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου "που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο" και συμπληρώνει:

"Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους".

Τέλος, σημειώνει πως "η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση".
Επιμέλεια : Γιώργος Καλτσίδης Ρούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...