Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη «φυγάδευσε» το 1.000.000 ευρώ

XRIMANEWS.GR
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος είναι το «συγγενικό πρόσωπο» του βουλευτή που φυγάδευσε στο εξωτερικό το 1.000.000 ευρώ τον περασμένο Μάιο. Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που χαρακτήρισε το θέμα «απίστευτη φαρσοκωμωδία».

Σχολιάζοντας τη διαρροή, η κ. Μπακογιάννη, που ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, χαρακτήρισε την υπόθεση «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψει την ίδια.

«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το έμβασμα αυτό, το οποίο προέρχεται από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική και οι οποίες ρευστοποιήθηκαν και πέρασαν μέσω τραπέζης στην Ελλάδα, έφυγαν για αγορά πλοίου στο Λονδίνο», διευκρίνισε.

«Μια απίστευτη φαρσοκωμωδία την οποία κι εγώ πίστεψα, μεταβλήθηκε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες του», πρόσθεσε.

Εξέφρασε τέλος τη δυσφορία της για το γεγονός ότι σπιλώνεται «ένας ολόκληρος κόσμος» γιατί, όπως είπε, «κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στη Ελβετία».
Νωρίτερα, από το γραφείο Τύπου της Βουλής ανακοινώθηκε επισήμως πως το πρόσωπο που αναζητεί η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών και που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, εμφανίζεται να έχει μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, 1.000.000 ευρώ, δεν είναι ούτε νυν ούτε πρώην βουλευτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, πρόκειται για άνδρα, συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, αλλά δεν είναι ούτε πρώην, ούτε εν ενεργεία βουλευτής.

Πάντως, συνεχίζεται από το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα «πόθεν έσχες».

Εκτός του κ. Κούβελου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...