Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

79 μέτρα σε 10 μέρες και προσδιορισμό των μέτρων 2012- 2015 πριν τις εκλογές, απαιτεί η τρόϊκα

Τη βίαιη προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας επιβάλλει το πακέτο των μέτρων που πρέπει να έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση και τη Βουλή μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έτσι όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση της νέα δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI από τις 8 Μαρτίου. Οπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», οι δανειστές απαιτούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν εντελώς τον εργασιακό χάρτη της χώρας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί ανάμεσα στην Τρόικα και την κυβέρνηση η οικονομική πολιτική για την περίοδο 2012 – 2015 θα πρέπει να έχει κλείσει το αργότερο μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και όχι τον Ιούνιο όπως προβλέπει η αρχική συμφωνία. Επίσης η συμφωνία περιλαμβάνει έκδοση εγκυκλίων για την κατάργηση της μετενέργειας στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν σε λίγο καιρό, η κατάργηση της μονιμότητας, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας. Ζητούν επίσης την κατάθεση στη βουλή έφαρμοστικού νόμου για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στον οποίο θα υπάρχει ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Τέλος έως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί όλες οι αποφάσεις για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, αλλά και άλλων φορέων του Δημοσίου, ενώ ζητούν και την έκδοση εγκυκλίων για την απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...