Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ!!!

Γράφει ο petrosdiver.
Παρακολουθώντας απο κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, προσπαθώ  να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει. 
Προσπαθώ να βάλω τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου σε μιά τάξη και να τα δώ με όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμο μάτι.  
Θέλω να πιστέψω οτι αυτοί που μας "κυβερνούν" δρούν καλοπροαίρετα, πασχίζουν για το καλό του Ελληνικού λαού, αλλά όσο και να έψαξα για τέτοιου είδους επιχειρήματα, τελικά αυτό δεν προκείπτει απο πουθενά.
Απο το πρωϊ μεχρι το βράδυ τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο καλά είναι τα μνημόνια και πόσο θα βοηθήσουν την χώρα να βγεί απο την κρίση. Ενώ έχουν εφαρμόσει "εμπάργκο" στούς έχοντες αντίθετη ή άλλη άποψη.
Ακόμη και αυτοί οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που υποστηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, αδυνατούν να υποστηρίξουν με σταθερά και ακλόνητα επιχειρήματα τις αποφάσεις τους, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε γκάφες πολιτικές,  να κάνουν "κολοτούμπες"και να αυτοαναιρούνται.
Προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε σε πόσο άθλια θέση βρισκόμαστε και οτι η σωτηρία μας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο τα δάνεια των εταίρων μας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κάνουμε οτι μας ζητηθεί.
Θα πρέπει να υποστούμε όλη αυτή την βαρβαρότητα, την δυστυχία και την Εθνική ταπείνωση, να ξεπουληθεί  η χώρα στους τοκογλύφους, για να πέσει το χρέος μας στο 120% του ΑΕΠ το 2020 και να γίνει διαχειρίσημο.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι το εξης:
Το χρέος της χώρας το 2009 ήταν στο126% του ΑΕΠ. 
 Το 2011 έφτασε στο 164% του ΑΕΠ. 
Τώρα μετά το μνημόνιο των 110 δις, το μεσοπρόθεσμο νο1, τον εφαρμοστικό νόμο,με το «κούρεμα» των 100 δισ.,  το νέο δάνειο των 130 δισ. και τα σκληρότατα μέτρα της νέας συμφωνίας, ο στόχος είναι το... 2020 (αν επιτευχθεί) να... ξαναπάει το χρέος στο... 120% του ΑΕΠ! Δηλαδή εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε το... 2009.
 Αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου το 2009 το 120% οι ίδιοι άνθρωποι  έλεγαν οτι το χρέος δεν ήταν διαχειρίσημο και  ήταν η αιτία, λόγω αδυναμίας δανεισμού, που προσφύγαμε στην Τρόϊκα.
Γιατί λοιπόν το 2020 το 120% θα είναι διαχειρίσημο και δεν ήταν το 2009; Και βάση ποιας οικονομικής μελέτης και θεωρίας μας διασφαλίζουν την "επιτυχία" των προγραμμάτων τους σε εννέα χρόνια απο τώρα;
Πιστεύω λοιπόν οτι ο σκοπός όλης αυτής της ιστορίας δεν έγινε με στόχο την βοήθεια της χώρας, αλλά την παράδοσή της και μάλιστα άνευ όρων στους διεθνής τοκογλύφους  της νέας τάξης πραγμάτων.
Άλλωστε οι δηλώσεις απο το 2005 ακόμη της κας Μαρούδας-Μπενάκη στον νύν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για το σχέδιο που εξυφαίνετο. (για όσους δεν θυμούνται ακολουθεί το βίντεο).


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...