Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σε όλο τον πλανήτη οι ελληνικές φωτιές

Κεντρικό θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ είναι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα. Τα σημερινά τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση κάνουν το γύρο του κόσμου.
BBC
Στη ιστοσελίδα του BBC φιλοξενείται άρθρο με τίτλο: «Διαμαρτυρίες εξαπλώνονται σε όλη την Αθήνα, καθώς κορυφώνεται η οργή για τα μέτρα λιτότητας που ψηφίζονται στη Βουλή». 
Reuters
«Ιστορικά σινεμά, καφέ και καταστήματα παραδόθηκαν στις φλόγες στην κεντρική Αθήνα, όταν κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με την ελληνική αστυνομία έξω από την Βουλή. Την ίδια ώρα οι βουλευτές αψηφούν τη λαϊκή οργή, καθώς ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν τη νέα συμφωνία λιτότητας», γράφει στο άρθρο του το Reuters.
The Guardian
Στο άρθρο της Guardian αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα θα αψηφήσει τους διαδηλωτές και θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία της Ευρωζώνης».
CNN
Στην ιστοσελιδά του CNN κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια, αναφέροντας ότι «συγκρούσεις ξεσπάνε καθώς η ελληνική Βουλή ψηφίζει για τα μέτρα λιτότητας».
Εl Pais
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ισπανική El Pais: «Η Ελλάδα συζητά το μέλλον της στο ευρώ, εν μέσω κοινωνικών  αναταραχών».
Time
To περιοδικό Time αναρωτιέται: «Γιατί η Ελλάδα να δεχτεί σκληρότερα μέτρα όταν ήδη η ανεργία της είναι στο 21%, η οικονομία βρίσκεται για πέμπτο χρόνο σε ύφεση και οι διαδηλωτές πετούν μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί η εναλλακτική είναι πολύ χειρότερη».
Bloomberg
«Οι διαδηλωτές βάζουν φωτιές σε κτήρια την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητά την ψήφο των βουλευτών για το πακέτο λιτότητας», γράφει το Bloomberg. 

DefenceNet.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...