Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Έκλεψαν παγκόσμια πολιτιστική Κληρονομία.

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής.
Νωρίς το πρωί άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αφού χτύπησαν,  φίμωσαν και  απείλησαν με πιστόλι την μία και μοναδικη υπάλληλο φύλαξης, στη συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και άρπαξαν 65 αρχαία αντικείμενα -χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και αγαλματίδια- και διέφυγαν. Οι δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκαν την ώρα που η υπάλληλος χτυπούσε την κάρτα της αφού μόλις είχε απενεργοποιήσει τον συναγερμό.
Τα μετρα ασφάλειας σε όλους του αρχαιολογικούς χώρους  είναι προφανές ότι λόγω περικοπών  του Λουκα Παπαδήμου έχουν ατονήσει με αποτέλεσμα οι ληστές να έχουν εύκολο έργο, ενώ αποδυκνύεται ξάνα ότι περισεύει η ανικανότητα των  αλεξιπτωτιστών στην πολιτική.
Φυσικά ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Γερουλάνο να παραμείνει στο πόστο του. Δέν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού, καθώς δεν τον θεώρησε υπεύθυνο για τη μεγάλη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας….Η αλήθεια είναι οτι δεν περιμέναμε να συμβεί και κάτι διαφορετικό.
Πάντως αν εκλεβαν το British Museum θα έτριζε ο θρόνος της Αγγλίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...