Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ: KOΡΥΦΑΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΗΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

(Μετάφραση from SLOG by petrosdiver ).
Εγγραφα εγείρουν περίεργα ερωτήματα για Ουάσινγκτον-ΔΝΤ-Βερολίνο
Ένα έγγραφο, που δίνει συγκεκριμένες ημερομηνίες και λεπτομερείς δράσεις για μια προγραμματισμένη ελληνική χρεοκοπία, έχoυν στην κατοχή τους δύο κορυφαία αφεντικά της τράπεζας νομισματικών  συναλλαγών της Wall Street από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Η ιστοσελίδα "Τhe Slog" έχει ξεχωριστές αλλά συγκλίνουσες πηγές, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου, καθώς και την πεποίθηση των ανωτέρων υπαλλήλων της τράπεζας οτι - τουλάχιστον μεχρι αυτή τη στιγμή - το σχέδιο αντιπροσωπεύει «ενα χρονοδιάγραμμα, όχι ενα ενδεχόμενο". Το σχέδιο δίνει την σταθερή ημερομηνία της 23η Μαρτίου για "χρεωκοπία" που θα ανακοινωθεί μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.
 Ανώτεροι τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ δίνουν αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για την ελληνική χρεωκοπία , συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών και τεχνικών λεπτομεριών για την τελευταία χρήση του ευρώ ως νομίσματος εκεί.
Η αποκάλυψη έφτασε στο Roost Slogger της Δευτέρας, και από τότε  προσπαθώ να το επιβεβαιώσω. Το συγκεκριμένο έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Πέμπτη).
 Μία από τις τράπεζες είναι η Barclays Capital (Barcap) που διευθύνει ο Bob Diamond μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα . Η άλλη πρέπει να παραμείνει ανώνυμη προς το παρόν, προκειμένου να προστατευτούν οι πηγές.
Το έγγραφο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα  κηρυχθεί σε πτώχευση από όλους τους οίκους αξιολόγησης μετά το πέρας των εργασιών την Παρασκευή στις 23 Μαρτίου. Το Σαββατοκύριακο όλοι οι Έλληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί θα παγώσουν, με επείγοντα λεπτομερή μέτρα για να αποφύγουν την απόσυρση κεφαλαίων. Στα χαρτιά συμπεριλαμβάνεται ένας κατάλογος με ελάχιστες εξαιρέσεις στην διαταγή "καμία απόσυρση".
  Όλες οι μεγάλες τράπεζες εχουν εντολή να μην συναλλάσονται  με  ευρώ, απο το άνοιγμα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Όλες οι ελληνικές αγορές θα κλείσουν για μία ημέρα «τουλάχιστον».
Μέχρι στιγμής, δεν έχω καταφέρει να βρώ την πηγή των εγγράφων. Αλλά ένας από τους πληροφοριοδότες μου παραδέχτηκε οτι «έχω προτείνει έντονα σε  Ελληνες  φίλους και πελάτες ότι θα πουλήσουν γρήγορα, θα κάνουν  πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων, θα αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, και θα αλλάξουν σε ένα σκληρό νόμισμα."
Δεν έχω αμφιβολία ότι μια τέτοια κριτική ανάλυση που οδηγεί στην χρεωκοπία, στην Αθήνα μπορεί εύκολα να παραμεριστεί σαν ένα ενδεχόμενο. Αλλά αυτή δεν είναι η εντύπωση που έδωσε η πηγή στο SLOG : και η ύπαρξή της είναι δεμένη με την  περαιτέρω  αύξηση  υποψιών στο ClubMed για τις πραγματικές προθέσεις της «ΕΕ Nord», της Ουάσιγκτον και της τρόικα - ειδικά το ΔΝΤ.
Ειδικότερα, η υποτιθέμενη δημιουργία του εγγράφου και υποστηρίζει και τα δυο(και/ή συμπίπτει με):
1. Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε περαιτέρω χρηματοδότηση του ΔΝΤ
2. Την παρέμβαση του ΔΝΤ στις συνομιλίες  χρέους στην Αθήνα
3. Επίμονες φήμες γύρω από τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
4. Αποδείξεις που έχει συγκεντρώσεί το SLOG σχετικά με τον Αμερικανο-Γερμανικό συντονισμό.
5. Μια σειρά παρελκυστικών τακτικών από ανώτερους υπαλλήλους της ΕΕ και της τρόικας από τα μέσα Ιανουαρίου.
Επανεξετάζοντας το χρονοδιάγραμμα του Μαραθωνίου του Ελληνικού χρέους, το πίσω άκρο του, είναι προφανέστατα, ένα επίμονο σαμποτάζ από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ:
1. Είναι η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2012, και η συμφωνία των ομολογιούχων είναι μερικά μικρά βήματα μακριά από το κλείσιμο. Ερχεται ο Σόιμπλε λέγοντας ότι δεν βλέπει την συμφωνία του "κουρέματος" αρκετά σύντομα. Ο επικεφαλής των Ομολογιούχων «Charles Dalloran φεύγει.
2. Η Τρόικα επεμβαίνει στίς συνομιλίες των Ομολογιούχων στην Αθήνα , τις μετατρέπει σε χάος, με αποτέλεσμα να σταματήσουν.
3.Η FinMinCom συνεδριάζει στις Βρυξέλλες και αρκετά ενθαρρυντικά σχόλια ακούγονται για πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας «το Σαββατοκύριακο». Ερχεται η Μέρκελ και βάζει φωτιά στην Ελληνική κυβέρνηση με την πρόταση για  αντικατάστασσή της απο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό παράγει καθυστέρηση τεσσάρων ακόμη ημερών, μετά τις οποίες ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει ότι το αίτημα της Γερμανία δεν ήταν ποτέ ένα αίτημα.
4. Ο Λουκάς Παπαδήμος επιλαμβάνεται προσωπικά και επιτυγχάνει μια συμφωνία με τον Dalloran. Στη συνέχεια παίρνει την υποστήριξη όλων των αρχηγών Κομμάτων για τη συμφωνία. Εχουμε σχεδόν τελειώσει. Ερχεται ο Σόιμπλε και οι Βρυξέλλες και λένε όχι, η οικονομία σας είναι χειρότερη από ό, τι νομίζαμε - χρειαζόμαστε μεγαλύτερο κούρεμα και περισσότερες  περικοπές.
5. Η τρόικα τώρα μιλάει απευθείας με τους κατόχους ομολόγων με την Αθήνα  . Οι πιστωτές  έχουν την αίσθηση οτι παραμερίζονται. Συμφωνούν σε ένα μειωμένο ποσοστό για τις νέες εκδόσεις ομολόγων και κατά 70% κούρεμα. Εν τω μεταξύ, ο Βενιζέλος επικεντρώνεται στην εξεύρεση επιπλέον πόρων. Ο Παπαδήμος παρεμβαίνει και πάλι με τους ηγέτες και τους πιστωτές. Είμαστε τώρα "ώρες μακριά".
Ο Mario Draghi λέει όχι, το κούρεμα είναι πολύ μεγάλο για την ΕΚΤ, και δεν είναι αρκετό για όλους τους άλλους.
6. Ο Draghi υποχωρεί λίγο, οι ομολογιούχοι θα λένε ότι είναι  "διστακτικά ευέλικτη". Είμαστε δύο μικρά βήματα μακριά από μια συμφωνία. Ερχεται ο Σόιμπλε και γκρινιάζει για περίπου £ 325 εκατ.  αποταμιεύσεων που δεν έχουν ανακοινωθεί ... ένα χιλιοστό του συνολικού ελληνικού χρέους.
7. Η θερμοκρασία ανεβαίνει πίσω στην Αθήνα.Οι Έλληνες ηγέτες αρχίζουν το μουρμούρισμα  να κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν, να υπογράψουν την συμφωνία, και στη συνέχεια να κάνουν εκλογές.
Το Βερολίνο και η FinMinCom απαιτούν οτι όλοι οι Έλληνες αρχηγοί  κομμάτων να υπογράψουν ένα έγγραφο που θα δηλώνει οτι θα  τηρήσουν τη συμφωνία, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών. Αλλες δύο χαμένες ημέρες .... αλλά οι ομολογιούχοι είναι ακόμα πρόθυμοι να υπογράψουν.
8. Η Γερμανική Bundesbank αφήνει να διαρεύσει προς την Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που λέει οτι οι Ελληνες δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ομολογιούχων, και γι'αυτό μια ελεγχόμενη χρεωκοπία ειναι τώρα μια πραγματικότητα. Η ιστορία ανάγεται στο γραφείο του Jens Weidmann "γεράκι της αντι-διάσωσης".
9. Η Deutsche Mittelstands Nachtrichen παρουσιάζει μια ιστορία που  υποστηρίζει οτι έχει βρεθεί μια ακόμη τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στον Ελληνικό προϋπολογισμό. Η ιστορία αποδομείται από το SLOG και   άλλους και αποδεικνύεται ότι είναι ψέματα. Αλλά η συνάντηση της FinMinCom  στις Βρυξέλλες αναβάλλεται, και αντικαθίσταται με μια συνδιάσκεψη.
10. Η Μέρκελ λέει ότι δεν εμπιστεύεται τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Οι Αθηναίοι ηγέτες πρέπει να υπογράψουν τώρα  άλλη μια δέσμευση, αφού βρεθούν  τα επιπλέον 325 εκατ. ευρώ που  έχουν συμφωνηθεί. Ολοι υπέγραψαν (το πρωί της Τετάρτης - χθες - 15 Φεβρουαρίου).
11. Χθες το απόγευμα, η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ », άρχισαν  να μιλάνε για τη μείωση των ζημιών. Μια πρόταση τέθηκε στο τραπέζι -απο το Βερολίνο, φαίνεται - να διαιρέσει την επόμενη δόση διάσωσης σε μικρότερα κομμάτια. Η επόμενη συνάντηση  αναβάλλεται για έξι ημέρες.
12.Ο Σόιμπλε περιγράφει το ελληνικό χρέος ως «άβυσσος». Η Μέρκελ το συνεχίζει προτείνοντας, η διάσωση να μετατεθεί για μετά τις εκλογές του Απριλίου. Αυτό σαφώς δεν έχει κανένα νόημα, αφού από της 16 Μαρτίου η Ελλάδα θα είναι σε επιλεκτική χρεωκοπία χωρίς περισσότερα χρήματα. Αλλά ο Σόιμπλε προσθέτει ότι πράγματι, η Ελλάδα θα πρέπει να αναβάλει τις εκλογές της ..... και "να εγκαταστήσετε μια κυβέρνηση τεχνοκράτηκή παρόμοια με αυτή της Ιταλίας."
13. Οταν ο Wen Jiabao λέει ωραία πράγματα για το πόσο ωραίο μερος είναι η Ευρώπη να την επισκεφθεί κανείς, αλλά van Rompuy και Barroso έρχονται απο μακριά προβλέψιμα με άδεια χέρια.
14.Ξημερώματα Πέμπτης  με όλους να αναρωτιούνται σε ποιό σημείο βρισκόμαστε.
Ο Βενιζέλος κατηγορεί "δυνάμεις που προσπαθούν να σπρώξουν την Ελλάδα έξω απο την Ευρωζώνη".
Ο Γερμανός  κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert το ονομάζει αυτό «ψευδές» και προσθέτει, «μπορώ να δηλώσω ξεκάθαρα, εξ ονόματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι η Γερμανία δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση." Κανείς δεν είπε πως είχε, Ducky. Το Βερολίνο "ανασαίνει με αμφεταμίνες" επειδή η Άνγκελα Μέρκελ είναι «αποφασιστικά αντίθετη στη  χρεωκοπία». Η FT αναφέρει οτι η γνώμη της πλειοψηφίας των  στελεχών της αγοράς και ομολογιούχων είναι ότι η ΕΕ μπλοφάρει.
  Όμως, μια γαλλική πηγή νωρίτερα σήμερα είπε στο SLOG οτι η Γερμανία "μιλάει από θέση ισχύος". Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μας ότι το Βερολίνο έχει τα αναγκαία σχέδια στη θέση του. "

Είμαστε όμως κιόλας μια ώρα μετά την εκκίνηση της  εργασίας ώρα Ευρώπης (1 ώρα μπροστά από την GMT) και ήδη οι κύριοι παίχτες της ΕΕ ασχολούνται με την περαιτέρω εγκατάσταση "οδοφραγμάτων". Το αφεντικό του ραδιοφώνου του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Περαιτέρω εξέταση είναι απαραίτητη για τους ειδικούς μηχανισμούς που θα ενισχύουν την εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος και θα εξασφαλίζουν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους."
Mia πρόθεση  ασαφής θα μπορούσε να πάρει για πάντα για να εκπληρωθεί ... . ή μέχρι της 23 Μαρτίου.
Ένας ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος που επικαλέστηκε το Reuters πρόσθεσε: "Ερωτήματα που παραμένουν και είναι πολύ σημαντικά για τη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη σχετικά με τη βιωσιμότητα του προγράμματος."
Τελικά, ακόμη και οι Γερμανοί δεν μπορούν να δούν το μέλλον...

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν βρεθεί εκτός γραμμής - ξανά και ξανά - ότι η ελληνική χρεωκοπία δεν είναι πλέον ο μπαμπούλας που νομίζαμε ότι ήταν .... ή για να είμαστε πιο ακριβείς, που μας είπαν ότι ήταν. "οτι θα οδηγούσε σε πιστωτική κρίση και θα έπλητε άμεσα όλους μας", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. "Τώρα, οι πιθανότητες [μιας τέτοιας καταστροφικής συνέπειας] είναι περίπου στο 10-20%. Είναι ακόμα πιθανή, αλλά δεν είναι πια μια βεβαιότητα. "
Πρώτα απ 'όλα ο Draghi ρίχνει χρήματα στο τραπεζικό σύστημα, και ο άξονας  Τρόικα / Βερολίνο  επιβραδύνει τα πάντα. Τώρα περίεργα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την ύπαρξη  «σχεδίου» που θα προστατεύει την  Αμερική - με το θάψιμο της Ελληνικής μετάδοσης - και  βοηθόντας την ευρωζώνη με τη συγκέντρωση των απαραίτητων μετρητών  διαθεσίμων για την διάσωση των μεγαλύτερων παικτών :  Ιταλία,  Ισπανία και  Γαλλία. Μια δυσάρεστη φράση κάνει τον γύρο των Βρυξελλών αυτή τη στιγμή: «ακρωτηριασμός και καυτηρίαση». Είναι σίγουρο οτι αρχίζουν να μοιάζουν με αυτό. Και χωρίς αμφιβολία, αυτός είναι ο τρόπος που το  βλέπει ο Mario Monti .
Αν ήμουν Ελληνας,  Πορτογάλος ή ιρλανδός, θα ήμουν ένας ανήσυχος άνθρωπος σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...