Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Χαστούκι του ΣτΕ σε κυβέρνηση και Βενιζέλο για το χαράτσι της ΔΕΗ – Απειλούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τόσο καιρό τον κόσμο να το πληρώσει!

“Χαστούκι” στην κυβέρνηση και στον ΥΠΟΙΚ, και συνταγματολόγο Ε. Βενιζέλο, έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο απεφάνθη τελικά ότι η ΔΕΗ ΔΕΝ μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το ΕΕΤΗΔΕ. Κρίθηκε όμως συνταγματική η επιβολή του φόρου, εφ'όσον ειναι  ένας έκτακτος ( και οχι πάγιος) φόρος. Ένα Συμβούλιο της Επικρατείας, που μέχρι στιγμής έχει κρίνει συνταγματικό και επομένως νόμιμο το μνημόνιο, που έκρινε ότι είναι νόμιμο το χαράτσι στα ακίνητα των πολιτών, το οποίο χαράτσι οδηγεί  στην δήμευση των περιουσιών, έκρινε τέλος πάντων, ότι δεν είναι και νόμιμο να κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα του καταναλωτή, επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει το συνταγματικό χαράτσι.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση το ΕΕΤΗΔΕ δεν είναι πάγιος φόρος, αλλά έκτακτος  καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Βέβαια η κυβέρνηση το είχε χαρακτηρίσει τέλος και οχι φόρο και το έχει επιβάλει μέχρι και το 2014 και βλέπουμε...(δηλ. μόνιμα). Το ΣτΕ έκρινε ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση καθιερώσει το χαράτσι  σε πάγιο φόρο ( λές και δεν είναι ήδη), τότε θα συνεδριάσει ξανά για το θέμα κρίνοντας αν τότε θα είναι συνταγματικός ή όχι…Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Βλέπουμε δηλ. μία απόφαση η οποία απο την μιά πλευρά καταδικάζει την διακοπή της παροχής  του ρεύματος του καταναλωτή,

  αλλα απο την άλλη αποτρέπει την επιστροφή του φόρου στους πολίτες που το πλήρωσαν με το να  θεωρήσει τον συγκεκριμένο φόρο συνταγματικό υπο προυποθέσεις και που οδηγεί σε τμηματική αφαίρεση της ιδιοκτησίας, καταργώντας την συνταγματική προστασία της ιδιοκτησίας.

 Η εφαρμογή λοιπόν του Συντάγματος, γίνεται στα μέτρα της αναγκαιότητας του μνημονίου που επιβάλουν οι δανειστές. Αυτό πια δεν είναι Σύνταγμα, είναι φυσαρμόνικα..

Ακόμη όμως και έτσι η απόφαση δεν "απαλλάσει" των ευθυνών τους, αυτούς που τόσο καιρό απειλούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον κόσμο, ότι θα του κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουν το χαράτσι!!! Απειλές, για τις οποίες θα πρέπει μια μέρα να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους.

Οπως και να το δείς πάντως κανείς, η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μιά νικη των πολιτών που αντιστάθηκαν στην αναλγησία αυτής της κυβέρνησης και συνάμα δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να τους κάνουμε να εξαφανιστούν μιά για πάντα απο την Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...