Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καταργούν όλα τα κοινωνικά επιδόματα και τα αντικαταστούν με το "επίδομα φτώχειας".

Γράφει ο petrosdiver.
Φυσικά και δεν " έπεσε" ξαφνικά απο τον ουρανό, η ιδέα του να κοπούν τα πάντα. Υπήρχε γραμμένη και φέρει και τις υπογραφές της δοσίλογης συγκυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονίου.
Προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά στο μνημόνιο. 
Και τώρα μεταξύ άλλων σχεδιάζουν και την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, του φοιτητικού επιδόματος και του ενοικίου. 
Διότι η επιταγή της Τρόϊκα λέει καθαρά οτι οι 700.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι  δικαιούχοι των κοινωνικών επιδόματων πρέπει να μειωθούν στους  150.000 και φυσικά αυτό θα γίνει με εξαιρετικά αυστηρά κοινωνικά κριτήρια..
Πως προέκυψε αυτό; Μα πρέπει να βρεθούν τρόποι  να εξοικονομιθούν τα επιπλέον 11δις € που ψάχνουν οι "φωστήρες" του οικονομικού επιτελείου. Που παρεπιπτόντως δεν είναι 11 αλλά 22δις κατ' έτος παρακαλώ.
Φυσικά οι "πένθιμες καμπάνες" που θα αναγγείλουν τον θάνατο του κοινωνικού κράτους , θα κτυπήσουν μετά τις εκλογές οπόταν αυτές αποφασιστούν απο τους Μερκοζί και μας δώσουν την άδεια να τις κάνουμε.
Σκέφτονται λοιπόν να  θεσπίσουν ενα κοινωνικό επίδομα που θα το ονομάσουν "επίδομα φτώχειας" και να προχωρήσουν στην κατάργηση σχεδόν όλων των υπόλοιπων κοινωνικών επιδομάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει το τέλος του κοινωνικού κράτους και πως το κοινωνικό επίδομα ενοικίου, το πολυτεκνικό επίδομα, και το φοιτητικό,   μετά τις εκλογές ειναι πολύ πιθανόν να καταργηθούν.
Προς το παρόν τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κάποιος το νέο ενιαίο "επίδομα φτώχειας" δεν έχουν οριστεί. 
Ούτε επίσης για το πως θα οριστεί πως κάποιος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα πάντως με την Ε.Ε, το όριο της φτώχειας καθορίζεται στο 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, δηλαδή για την Ελλάδα το όριο είναι περίπου στα 600 (;)  ευρώ τον μήνα και κάτω.
Εν αναμονή λοιπόν των αποφάσεων που θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές καθώς τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο (???), κανείς δεν πρόκειται να εξαγγείλει τόσο δυσάρεστα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...