Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σε τοστάκι συρρικνώθηκε το μικρογεύμα!

Την έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος της πολιτείας για τους υποσιτιζόμενους μαθητές περίμεναν σε 18 σχολεία της Αττικής, όπως μάλιστα είχε υποσχεθεί το υπουργείο Παιδείας, αλλά τελικά η βοήθεια έφτασε «κουρεμένη» και με τη μορφή ενός τόστ… διαίτης.
Ενώ μαθητές, δάσκαλοι και γονείς περίμεναν ένα πλήρες πρωινό με γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κλπ., με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αυτό που αποφασίστηκε να διανεμηθεί είναι δύο φέτες μαύρο ψωμί και μια φέτα βραστής γαλοπούλας.
Το κολατσιό μάλιστα δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και συγκεκριμένα στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι, την Πλατεία Βάθη, το Μοσχάτο, τη Νίκαια και τον Ασπρόπυργο, όπως είχε προαναγγελθεί στα τέλη Ιανουαρίου από το υπουργείο Παιδείας, αλλά σε 10 και συγκεκριμένα σε αυτά που δεν είχαν κυλικεία.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι αποφασίστηκε τελικώς να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές».
Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία ΖΕΠ η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.

Google news.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...