Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η ΔΕΗ στο σφυρί

02-03-12-21Με διαδικασίες εξπρές η ιδιωτικοποίηση της λόγω  του ταμειακού μπλακ –άουτ- Ποιοι είναι οι ντόπιοι και ξένοι μνηστήρες

Έως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να έχει κατατεθεί η πρόταση των συμβούλων για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τους συμβούλους για τον καθορισμό του σχήματος με το οποίο θα προχωρήσει η πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Σε ό,τι αφορά τα οικιακά τιμολόγια, που σύμφωνα με το Μνημόνιο πρέπει να αντανακλούν τις χονδρικές τιμές έως τα μέσα του 2013, το υπουργείο λέει ότι ο τρόπος και τα συγκεκριμένα βήματα  προς αυτή την κατεύθυνση θα οριστικοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο.

Οι ξένοι μνηστήρες

Ο Γερμανικός ενεργειακός κολοσσός  RWE επιθυμεί διακαώς την ελληνική επιχείρηση ηλεκτρισμού, παρ' ότι ενδιαφέρον (αλλά μικρότερο) έχει και η άλλη μεγάλη γερμανική ενεργειακή εταιρεία, η ΕΟΝ, όπως και η γαλλική Electricite de France

Από την πλευρά της η Ρωσία  έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά και την ανάληψη του μάνατζμεντ της ΔΕΗ! Ασφαλώς πρόκειται για μια πολύ σπουδαία προοπτική για την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας η εξαγορά της από την Ρωσία, αφού εκτός όλων των άλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων, θα καταφέρει να εκσυγχρονίσει τις μονάδες της. Μέχρι σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ ήταν οι λιγνιτικές της μονάδες και τα υδροηλεκτρικά της. Με μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους Ρώσους, πλέον θα μπορεί να φτιάξει νέες μονάδες φυσικού αερίου, υπερσύγχρονης τεχνολογίας, έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της χρησιμοποίησης με χαμηλά κόστη του ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό θα μπορέσει να καταστήσει τη ΔΕΗ κυρίαρχο παραγωγό ηλεκτρικού ρεύματος, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι ντόπιοι μνηστήρες

Στο χορό για την Επιχείρηση έχει μπει από την εγχώρια αγορά ο Δημήτρης Κοπελούζος. Πιο συγκεκριμένα την ανάπτυξη αλυσίδας 150 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με τη μέθοδο του franchising, περιλαμβάνει η συμφωνία της ΔΕΗ με τον Όμιλο Κοπελούζου (SILCIO), με την οποία δημιουργείται κοινή εμπορική εταιρεία, στην οποία η ΔΕΗ θα έχει το 49% και ο όμιλος Κοπελούζου το 51%. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξωστρεφή δραστηριότητα για τη ΔΕΗ, καθώς υλοποιεί έτσι το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Εμπορίας για «προσέγγιση του πελάτη» και παροχή διευρυμένων υπηρεσιών και προϊόντων

www.greeknews.biz

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...