Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΦΩΚΙΔΑ: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ



Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας στο Δημοτικό Συμβούλιο την 24η Μαΐου 2012. Ακολουθεί το αίτημα των αυτοκινητιστών και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
κ. Δήμαρχε, κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι,
Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε δημότες του Δήμου Δελφών και ανήκουμε στους εργαζόμενους μεταφορείς μεταλλεύματος βωξίτη για λογαριασμό της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ- ΔΙΣΤΟΜΟ.

Για δεκαετίες, με περισσή ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση και εργατικότητα μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες φέρνουμε σε πέρας το μεταφορικό μας έργο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε υποστεί σταδιακά σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου και ξαφνικά πριν από λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε από τη εταιρεία ότι μειώνεται η συνεργασία μας επιπλέον κατά το ένα τρίτο (και απ΄ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλη μείωση), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένουμε άνεργοι, χρεωμένοι, και ουσιαστικά εργασιακοί πρόσφυγες στον τόπο μας. Το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί ώστε να δικαιολογείται -τυπικά- μια τέτοια αντιμετώπισήμας.
Απλά μετά από τόσα χρόνια εργασίας στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, οι αρμόδιοι του ομίλου ανακάλυψαν ότι μπορούν να εκβιάσουν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιώντας των γνωστό πολιτευόμενο (?) εργολάβο της περιοχής Παπαϊωάννου Πανουργιά.
Ζητάμε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Συμβούλιο και ο Δήμος Δελφών να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα που θα ακολουθήσουμε. Οι υπογράφοντες αυτοκινητιστές…».

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατωτέρω διαλογική συζήτηση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ--- Εχουν γίνει οι συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον κ. Λιόντο. Είναι δίκαιο το αίτημά τους. Να μας προτείνει ο κ. πρόεδρος εάν επιθυμούν να γίνει επίσκεψη επί τόπου στην εταιρεία ή να στείλουμε έγγραφα.
Α. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ (Δ.Σ) --- Είναι απόλυτα δίκαιο το αίτημά τους, και πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η στήριξή μας.
Γ. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ (Δ.Σ.) --- Προτείνω να βγει ψήφισμα και να ζητάμε την κατάργηση του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ --- Δεν υποχρεώνει κανένας νόμος κανένα, Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν οι εταιρείες, στα πλαίσια του νόμου, με γνώμονα το δικό τους συμφέρον.
Π. ΜΕΓΚΟΣ (Δ.Σ.) --- Εκτός από τα ψηφίσματα, θα πρέπει ο Δήμος να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση να υπάρχει αποδοχή από τις εταιρείες όλων των εργαζομένων, να μην αυθαιρετούν με το θέμα των εξορύξεων, του περιβάλλοντος, των μισθών κ.λ.π. Να μπουν δηλαδή κανόνες και έλεγχος για το πώς θα λειτουργούν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο αφού άκουσε τον πρόεδρο του Σωματείου αυτοκινητιστών, τους άλλους ομιλητές, και μετά από διαλογική συζήτηση,
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών / Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ και προς τούτο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη 30/5/2012 με τους εκπροσώπους της εταιρείας, και θα ακολουθήσει πιθανόν απόφασή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην παρούσα απόφαση μειοψήφισαν οι Δ.Σ.: Γ.Ιωσηφίδης, Π.Μέγκος, Δ.Καρδαράς, για τους λόγους όπως στο σκεπτικό αναφέρεται. Στο σημείο αυτό προσήλθε στη συνεδρίαση ο κ. Γιαγκής.
………………………………………………………………..
Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη
Ακριβές απόσπασμα Άμφισσα 28.05.2012

Ο Πρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΔΑ: Β4ΡΠΩ9Θ-Ε5Μ
ΠΗΓΗ: www.galaxiasfm.gr
Αναδημοσίευση από: http://karteria1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...