Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η Blackstone ζητά αποβολή της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από το ευρώ

Γράφει ο petrosdiver.
Θυμάστε την BLACKSTONE;
 Είναι η εταιρία που είχε τον ρόλο του συμβούλου για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας και είχε κλειθεί να "αναδιαρθρώσει" τα 206 δις του χρέους, μια διαδικασία που οδήγησε  στο γνωστό PSI, «κούρεμα» δηλ.των ελληνικών ομολόγων.
Αυτή λοιπόν η εταιρία δια στόματος του προέδρου της Τόνι Τζέιμς, ζήτησε απο τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποβάλουν Ελλάδα και Πορτογαλία απο την Ευρωζώνη για να σωθεί η Ευρωζώνη και το Ευρώ.
 Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ για κάποιο διάστημα, αλλά τελικά νομίζω ότι θα πρέπει να ωθήσουν την Ελλάδα και την Πορτογαλία εκτός του ευρώ και να προστατεύσουν τον πυρήνα του ευρώ» και πρόσθεσε οτι «η Γερμανία θα πρέπει να έχει την ευθύνη πληρωμής των χρεών και οι άλλες χώρες θα πρέπει να υποβάλουν τους προϋπολογισμούς τους στη βούληση της ΕΕ».

Επίσης αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας, δήλωσε οτι «η κρίση στην Ισπανία ή την Ιταλία ωθεί  στις πραγματικές λύσεις, επειδή οι δύο χώρες είναι πολύ μεγάλες για να σωθούν. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να βρεθεί μία λύση; Δεν γνωρίζω, αλλά πλησιάζουμε».

Καλά, οταν τα " έπαιρναν" απο τους μ@κ@κες τους Ελληνες για να κάνουν την περίφημη αναδιάρθρωση δεν το γνώριζαν ή μήπως η αναδιάρθρωση ήταν ενας τρόπος να μας ξαποστείλουν μια ώρα γρηγορότερα, αφού πρώτα είχαν ξεπουλήσει τα “τοξικά” ομόλογα στα Ελληνικά ταμεία;
Ποιός "καραγιόζης" απο αυτούς που τότε χειροκροτούσαν για την "μεγάλη επιτυχία" του PSI και σήμερα βρίσκονται πάλι στην κυβέρνηση της εθνικής μειοδοσίας θα μας απαντήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...