Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η χρεοκοπία είν' εδώ!



Εν αρχή ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου, ακολουθήσε αυτή του Παπαδήμου και εγένετο κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ! Και όλα αυτά για να σωθούμε από τη χρεοκοπία που... ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Σε λίγο θα μας πουν να κάνουμε και το σταυρό μας που η χώρα απέκτησε "σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση" με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σωθήκαμε από τη χρεοκοπία... Αυτό ακούμε ήδη τρία χρόνια τώρα, με μνημόνια και περικοπές. Δεν περικόπτονται διαρκώς μόνο τα εισοδήματα, κατακερματίζεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το κοινωνικό κράτος. Τόσο που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι βιώνουμε ήδη την κοινωνική χρεοκοπία. 

Οι "εκπλήξεις" των μνημονιακών πολιτικών

Πέρα από την ανεργία και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, τα μνημόνια έκρυβαν και άλλες... εκπλήξεις! Τα παιδιά να διαβάζουν από φωτοτυπίες, κλείνουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, βάζουν λουκέτο νοσοκομεία, καταργούνται δημοτικά ιατρεία, την ώρα που πληθαίνουν οι ανασφάλιστοι. Προέχει φυσικά η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών με ευλάβεια, η εξυπηρέτηση των τραπεζιτών και των δανειστών.

Αναφέρουμε, ενδεικτικά μερικούς τομείς στους οποίους οι ελλείψεις οδηγούν σε επικίνδυνες για τους πολίτες καταστάσεις. 

Χρεοκοπία στα νοσοκομεία

Πέρα από το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, ελλείψεις σε φαρμακευτικά και νοσηλευτικά υλικά παρατηρούνται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι προμηθευτές υλικών παραμένουν απλήρωτοι και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών ήδη κήρηξε εμπάργκο σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας (Αττικόν, Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Αλεξανδρούπολης και Ρόδου). Ασθενείς και συνοδοί αναγκάζονται να φέρνουν στα νοσοκομεία υλικά για τη νοσηλεία...

Φάρμακα... φαρμάκι!

Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του περίφημου πλέον ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ. Το νέο υπέρ - Ταμείο βρίσκεται υπό οικονομική κατάρρευση.
«Μέχρι τώρα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι προβληματική. Τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό δεν μπορούν να πληρώσουν και η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερη κατά 500 εκατομμύρια ευρώ», λένε εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Τα υπέρογκα χρέη του ταμείου προς τους φαρμακοποιούς οδήγησαν στις γνωστές κινητοποιήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι τέτοια που έφτασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να στείλει αναφορά στον ΟΗΕ για «αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακά τους (λόγω αδυναμίας των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών) που λαμβάνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης».
 
Ανασφαλής και η... ασφάλεια
 
Την ώρα που τα ΜΑΤ ρίχνουν τόνους χημικά σε διαδηλωτές, την ώρα που η καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων είναι πρώτη προτεραιότητα, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ χρεοκοπεί... Είναι πάμπολλες οι καταγγελίες από Αστυνομικές Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα για τα προβλήματα σε υλικά και υποδομές. Η ακαταλληλότητα των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί. Θέμα πρώτης προτεραιότητας διότι συνδέεται με την ασφάλεια τόσο του αστυνομικού όσο και του πολίτη. Τα υπηρεσιακά οχήματα είναι πεπαλαιωμένα και δεν πληρούν κανέναν όρο ασφαλούς οδήγησης. 
Οι αστυνομικοί, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς, επιφορτίζονται πολλές φορές με τη συντήρηση των οχημάτων. Όπως καταγγέλλουν η έγκριση των δαπανών καθυστερεί και όταν πραγματοποιείται να είναι μειωμένη έως και 50%, με αποτέλεσμα τα οχήματα να μην είναι δυνατό να επισκευαστούν. Το ίδιο ισχύει και με τις ελλείψεις σε καύσιμα που καθημερινά καθηλώνουν περιπολικά και μηχανές των ανθρώπων της αστυνομίας.

Σε αναμμένα κάρβουνα και η Πυροσβεστική
 
Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική, οι περικοπές -λόγω μνημονιακής πολιτικής- οδηγούν σε ελλείψεις στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στη συντήρηση των πυροσβεστικών οχημάτων και του εξοπλισμού γενικότερα. Επίσης, η διαχρονική υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος επιτείνει τις αδυναμίες. Δυστυχώς οι πυροσβέστες καλούνται να δώσουν έναν άνισο αγώνα στα πύρινα μέτωπα και αυτό το καλοκαίρι. 

Νεκροταφεία λεωφορείων τα αμαξοστάσια

Σε μια κοινωνία σε κρίση, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις αστικές συγκοινωνίες. Στα αμαξοστάσια είναι παροπλισμένο το 1/3 του στόλου των λεωφορείων, λόγω έλλειψης ελαστικών και ανταλλακτικών για την επισκευή και τη συντήρηση. Από τα 2.152 λεωφορεία της Αθήνας τα 700 είναι αδύνατον να κινηθούν. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, τα 300 έχουν βλάβη και από τα άλλα 400 λείπουν τα ελαστικά. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι έχει κοπεί η χρηματοδότηση για τη δημόσια συγκοινωνία.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...