Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο Σόιμπλε ενοχλήθηκε από τις εκλογές!


Δεν θα περίμενε φυσικά κανείς από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάτι διαφορετικό. Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ μιλούσε σε… σπαρτιατική ρητορική, για το πότε θα αποκτήσει η ευρωζώνη ευρωομόλογα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναλάμβανε να ασχοληθεί… με εμάς. Για να μην ξεχαστούμε δηλαδή, και θεωρήσουμε προσωρινά ότι η διάχυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης στην Ισπανία και την Ιταλία, έχει αποπροσανατολίσει το Βερολίνο. Και έχει ξεχάσει πόσο… λατρεύει την Ελλάδα, και πόσο πολύ θέλει να καταστήσει την Αθήνα διαχρονικό παράδειγμα προς αποφυγή. Μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας μας. 
Ο κ. Σόιμπλε είπε πολλά. Κατηγόρησε την Ελλάδα για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προωθήσει, μέσω των δυο Μνημονίων που υπεγράφησαν μετά το 2010 και την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Επεσήμανε ότι η Αθήνα απέχει πολύ από τους στόχους, που, αν είχε πετύχει, θα μπορούσε δικαιωματικά να προσδοκά χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας. Και δεν έκρυψε τη βαθιά ενόχλησή του, στα όρια της… απέχθειας, για τις εκλογές.

Απέδωσε στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δηλαδή για την αναμέτρηση της 6ης Μαϊου και εκείνη της 17ης Ιουνίου, τις σοβαρές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Φυσικά, έχει δίκιο. Στο σκέλος της προεκλογικής περιόδου. Μόνο που… ξεχνά τι προηγήθηκε. Τους μήνες που στην εξουσία βρέθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Μήπως… χάσαμε κάτι, και εκείνη την περίοδο προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις; Φυσικά όχι.

Γιατί λοιπόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εστιάζει στο θέμα των εκλογών; Μα προφανώς επειδή του προκαλούν ενόχληση. Οι εκλογές, οι δημοκρατικές διαδικασίες, το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίσει για το ποιος και πως θα τον κυβερνήσει. Έννοιες που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα. Δεν έχουν όμως την παραμικρή σχέση με τη διαχρονική κουλτούρα της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...