Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Καταιγιστικά και επαχθή τα νέα μέτρα του Σεπτέμβρη.

Γράφει ο petrosdiver.
 "Επαχθή και καταιγιστικού χαρακτήρα" τα νέα μέτρα που αποφασίζονται σήμερα.
Μέτρα που θα επιβληθούν κατ' εντολή των δανειστών της χώρας μας, ως απόλυτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, που ήδη έχει μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.


Τρέχει και δεν φτάνει ο Α. Σαμαράς για να τελειώσει σήμερα η συζήτηση για τον σχεδιασμό των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που αφορούν τη διετία 2013-2014, ώστε να μπορέσει να "προσφέρει" κάτι, με σκοπό τον εξευμενισμό του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
Ζ. Μπαρόζο σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί των υπαλλήλων του ΔΝΤ.

Εννοείτε οτι για μιά ακόμη φορά το μεγαλύτερο βάρος θα σηκώσουν τα υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας δηλ.οι μειώσεις θα αφορούν τα συνήθη υποζύγια...με συνέχεια των μειώσεων στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα.
Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που εκλήθει χθές σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο  υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης . Το αίτημα ήταν η περικοπή του ποσού των 5,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Ο δε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό 
Α. Σαμαρά, έκανε λόγο για μείωση δαπανών και για διατήρηση του υψηλού επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας (εδώ γελάνε), εν'όσο θα ψάχνει περικοπές ύψους 600 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία. Κατά 300 εκατ. ευρώ προβλέπονται να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΣΥ το 2012 και κατά 300 επιπλέον εκατ. ευρώ το 2013. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν άμεσα μέτρα, όπως συγχωνεύσεις ή αλλαγή χρήσης δημόσιων νοσοκομείων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ, με τα οποία θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων. 
Οι δε διαθέσιμοι πόροι θα αξιοποιηθούν με ορθολογικό τρόπο (???) και διαδικασίες (!!!), ώστε να αποδίδουν βέλτιστα αποτελέσματα (!!!).
Την ίδια ώρα το υπουργείο ασκεί ασφυκτικές πιέσεις προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών. 
Ο υπουργός Υγείας με επιστολή του προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τους καλεί να δώσουν εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων να μην υπάρξει καμία υπέρβαση ούτε κάν στο κονδύλι των εφημεριών. 
Να σημειωθεί ότι το ποσό που εγκρίθηκε φέτος για εφημερίες γιατρών του ΕΣΥ είναι  κατά 100 εκατ. μειωμένο σε σχέση με το 2011 (300 εκ. € φέτος, έναντι 400 εκ. € το 2011). 
Κάθε χρόνο, στο ποσό αυτό προστίθεται ένα συμπληρωματικό κονδύλι, προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Φέτος αυτό το συμπληρωματικό κονδύλι δεν θα δοθεί αναφέρει ρητά ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος ζητά  να κοπούν -αν χρειαστεί- τα προγράμματα εφημεριών.




Πηγή:www.capital.gr Ι. Βρούτσης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό Οικονομικών, καλείται να εξοικονομήσει για την επόμενη διετία το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ, ποσό που θα ασφαλιστεί από τη μείωση των συντάξεων και τον δραστικό περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων.
Στο πακέτο των μέτρων που αφορούν τη διετία 2013-2014 εντάσσεται και η μελέτη που έχει εκπονήσει το ΚΕΠΕ για την επιβολή πλαφόν που δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ ανά ασφαλισμένο στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στο πακέτο των μέτρων  εντάσσεται και η μελέτη που έχει εκπονήσει το ΚΕΠΕ για την επιβολή πλαφόν που δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ ανά ασφαλισμένο στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (αυτό δεν το επιβεβαίωσε ο υπουργός). 

Στη σημερινή Σύσκεψη Κορυφής θα τεθούν επίσης θέματα που αφορούν την άμεση εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ , ενώ ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει την τελική λίστα ισοδύναμων μέτρων που έχουν βρεθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να περισωθούν ή δυνατόν τα ειδικά μισθολόγια.


Τέλος, στην ατζέντα της σύσκεψης περιλαμβάνεται ακόμη η λίστα με τις πρώτες ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες θέλει να προχωρήσει τάχιστα η κυβέρνηση, αλλά και το κλείσιμο - συγχώνευση κρατικών φορέων, σχεδιασμός που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.



Η λίστα των επικείμενων μέτρων.

  • Επιβολή πλαφόν 2.000 έως 2.200 ευρώ στις συνολικές συντάξιμες αποδοχές (κύριες και επικουρικές).
  • Κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Από 1.000 μέχρι 1.400 η μείωση θα φτάνει το 5%, και 10% στις συντάξεις από 1.400 ευρώ έως το πλαφόν που θα οριστεί.
  • Αναδρομική επιβολή του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Περικοπές 10% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου στα ειδικά μισθολόγια, πλην των μάχιμων αστυνομικών και των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Περικοπές στα κοινωνικά και στα προνομιακά επιδόματα με τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, με εξαίρεση το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας.
  • Νέες περικοπές, ύψους 22,7%, στο εφάπαξ δημόσιων υπάλληλων αλλά και όλων των ασφαλισμένων σε ελλειμματικά Ταμεία.
  • Περικοπές στις αμοιβές στελεχών της δημόσιας διοίκησης και των ΟΤΑ.
  • Πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων.
  • Επιβολή ετήσιου πλαφόν 1.500 ευρώ στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο κόστος ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης ανά ασφαλισμένο.
  • Επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές. (η λίστα ειναι απο το Εθνος.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...