Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γεν. Νοσοκομείο Αμφισσας: «Έχουν αλλάξει τα στατιστικά στοιχεία για την πληρότητα»

Σε δελτίο τύπου η Διοίκηση του νοσοκομείου για το δημοσίευμα τους ΕΘΝΟΥΣ υποστηρίζει
-Ο Δημοσιογράφος λειτούργησε απλουστευτικά και δεν αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία, τονίζουν.


Επιχειρεί να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία η διοίκηση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι ο δημοσιογράφος του ΕΘΝΟΥΣ λειτούργησε απλουστευτικά και δεν αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία, ενώ δίνει στη δημοσιότητα τα στατιστικά που αφορούν το 2011 και αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά του 2010 στα οποία στηρίχθηκε η μελέτη Λιαρόπουλου.
Αναλυτικά, στην ενημέρωση της Διοίκησης σημειώνονται τα εξής:
“Θεωρούμε ότι η Υγεία και ο Δημόσιος χαρακτήρας αυτής αποτελεί πολύτιμο αγαθό,
θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και βασικός πόρος για τη διατήρηση και βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας.
Η αναδιάταξη των υφιστάμενων υποδομών Υγείας έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών υγείας για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ποιότητας προς όφελος του πολίτη τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό, εθνικό επίπεδο.
Σε ότι αφορά την περιφερειακή λειτουργική επάρκεια του ΓΝ Άμφισσας:

Λαμβάνοντας υπόψη πλέον τον όλο και διογκούμενο αριθμό ατόμων που προσέρχεται στο
Νοσοκομείο για υπηρεσίες θα πρέπει σε περιφερειακό επίπεδο το κάθε Νοσοκομείο να επιτελεί σημαντικό και συγκεκριμένο έργο. Αυτό προϋποθέτει ότι ένας νέος χωροταξικός σχεδιασμός των μονάδων υγείας θέτει το πλαίσιο λειτουργίας τους όπως για παράδειγμα, το ή τα μεγάλης κλίμακας νοσοκομεία πρέπει να είναι οι βασικοί πυλώνες παροχής τριτοβάθμιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ αντίστοιχα τα μεσαίας κατηγορίας Νοσοκομεία όπως το ΓΝ Άμφισσας να διαδραματίζουν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο σε επίπεδο δευτεροβάθμιας παροχής υγείας.
Σχετικά με το ΓΝ Άμφισσας, είναι σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργούν δύο βασικοί τομείς : 

Ο ΠαθολογικόςΤομέας στα πλαίσια του οποίου λειτουργούν τα τμήματα παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, παιδιατρικό, νεφρολογικό-Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. 
Ο Χειρουργικός Τομέας στα πλαίσια του οποίου λειτουργούν
Μαιευτικό – Γυναικολογικό, Ορθοπεδικό, Αναισθησιολογικό, Μονάδα Αυξημένης Φρο-
ντίδας (ΜΑΦ) Οφθαλμολογικό, Ουρολογικό, ΩΡΛ και Οδοντιατρικό Τμήμα.
Παραθέτουμε στοιχεία τα οποία αφορούν τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2012) και δεί-
χνει την πληρότητα που εμφανίζει το Γ.Ν. Άμφισσας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστη-
μα αναφοράς:
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ο εν λόγω δημοσιογράφος λειτουρ-
γώντας απλουστευτικά, βασίστηκε σε στοιχεία του 2010 και σε έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο Καθηγητής κ. Λιαρόπουλος (Μελέτη για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων). 

Το ΓΝ Άμφισσας σύμφωνα με τα στοιχεία της τότε έρευνας εμφάνιζε χαμηλή πληρότητα, αλλά θετικό πρόσημο στην γενικότερη αξιολόγηση (οικονομικοί δείκτες, υπηρεσίες κλπ), στοιχείο το οποίο δεν αξιολογήθηκε από τον δημοσιογράφο. 
Άρα θα πρέπει να αναρωτηθούμε, Νοσοκομεία που εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο στην γενικότερη αξιολόγηση και υψηλό ποσοστό κάλυψης, πληρούν τις προϋποθέσεις για να
παραμείνουν σε λειτουργία ή να αλλάξουν χρήση?
Η Διοίκηση του ΓΝ Άμφισσας γνωρίζει ότι η τοποθέτηση αυτή δεν είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου και δεν εκφράζεται από δημοσιεύματα που προκαλούν θυμηδία και δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες της Φωκίδας

.Παναγιώτα Γιαννούλη orafokidas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...