Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ομολογία Αραβαντινού: «Χωρίς άδεια η πισίνα στις φυλακές»


Χωρίς τις απαιτούμενες από το νόμο πολεοδομικές άδειες έγινε η κατασκευή της πισίνας και του υπαίθριου μπάρμπεκιου μέσα στην αυλή του ψυχιατρικού ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού, ομολογεί ο αρχιφύλακας κ. Αντώνης Αραβαντινός. Άγνοια για τις κατασκευές δηλώνουν τόσο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, όσο και ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, οι οποίοι, όπως λένε, δεν δέχτηκαν ποτέ αίτημα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να φτιαχτεί πισίνα. 


Αυθαίρετα έπραξαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, παίρνοντας την πρωτοβουλία να κατασκευάσουν πισίνα και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου στην αυλή του ψυχιατρικού ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Τόσο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, όσο και ο πρώην υφυπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής επί ημερών των οποίων έγινε το «έργο» δηλώνουν στο protothema.gr ότι ουδέποτε εστάλη αίτημα των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την δημιουργία πισίνας μέσα σε χώρο του σωφρονιστικού ιδρύματος.


«Η κατασκευή αυτή έγινε χωρίς άδεια. Εμείς δεν είχαμε ενημέρωση από κανέναν» διευκρινίζει στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, παραπέμποντας στον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης και υπεύθυνο σωφρονιστικής πολιτικής, κ. Γιώργο Πεταλώτη, ο οποίος με τη σειρά του δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη πισίνας μέσα στις φυλακές.


«Ως πολιτική ηγεσία δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση από τη διοίκηση των φυλακών για κατασκευή χώρου αναψυχής στις φυλακές» δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Πεταλωτής. «Αν το γνωρίζαμε, δεν θα ανεχόμασταν κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν σε αυτούς τους καιρούς να λειτουργεί πισίνα μέσα στις φυλακές; Το θεωρώ αδιανόητο» προσθέτει. 


Παρέμβαση για το επίμαχο θέμα κάνει μέσω του protothema.gr και ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, όπως αναφέρει, αναμένει αντίδραση της κυβέρνησης στο επίμαχο θέμα, όμοια με αυτή στη Χαλυβουργία. 
   
«Η εικόνα της πισίνας στις φυλακές Κορυδαλλού αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων της μεταπολίτευσης. Κάποιοι μίλησαν για μια άκρως δημοκρατική περίοδο, που όμως αποδεικνύεται δεν είναι παρά μόνο η απόλυτη ασυδοσία και αναρχία. Μαζί με την οικονομία κατέρρευσαν θεσμοί, αξίες, τιμωρήθηκαν οι ικανοί και οι άξιοι και επιβραβεύτηκαν οι λουφαδόροι και τα λαμόγια. Ειμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση Σαμάρα θα δείξει τα ιδια αντανακλαστικά, όπως εδειξε στην παραβίαση των νόμων στη Χαλυβουργία, και στον τομέα των σωφρονιστικών καταστημάτων».


Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: «Η τοποθέτηση πισίνας και μπάρμπεκιου στις φυλακές Κορυδαλλού συμβαδίζει ενδεχομένως με το διαρκές λαϊκό αίτημα για φυλάκιση όσων πολιτικών καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Ανάλογες παροχές κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή μετάβαση των εν λόγω προσώπων από τα τζακούζι και τα ακριβά προάστια, πίσω από τα σίδερα του σωφρονιστικού ιδρύματος».


Χωρίς πολεοδομικές άδειες


Την ίδια ώρα, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την κατασκευή πισίνας και μπάρμπεκιου στον Κορυδαλλό λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ.


Χαρακτηριστικό είναι ότι το Mega αφιέρωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων πεντάλεπτο ρεπορτάζ, φιλοξενώντας και δηλώσεις του αρχιφύλακα κ. Αντώνη Αραβαντινού, ο οποίος, όπως δήλωσε και στον «άερα» του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, η πισίνα δεν είναι πισίνα, αλλά... στέρνα με νερό! Για το μπάρμπεκιου, η καμινάδα του οποίου φτάνει μέχρι το ύψος του φράχτη, ο κ. Αραβαντινός υποστηρίζει ότι κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει την... Τσικνοπέμπτη, ενώ παραδέχεται ότι δεν έχει βγει πολεοδομική άδεια για τις παραπάνω κατασκευές. «Να πάρω άδεια από την πολεοδομία, να κάνω τι;» ήταν η απάντηση που έδωσε στο σχετικό ερώτημα.
Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...