Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο.

Πολλές φορές ακούγονται διάφορα για το νοσοκομείο που αφορούν είτε έλλείψης γιατρών, είτε συμπεριφορές, είτε ακόμη και αστοχίες σε θεραπείες. Όμως ακόμη περισσότερες φορές σε ατυχήματα ή έκτακτα περιστατικά έχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές εκεί μέσα, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και στον εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους.
 Όλοι αυτοί που ελαφρά τη καρδία εκφράζονται ισοπεδωτικά και υποστηρίζουν ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος να κλείσει», καλά θα κάνουν να πάψουν να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο και να αλλάξουν τροπάρι, διότι αύριο μπορεί να σωθεί κάποιος δικός τους ή ακόμη και οι ίδιοι. 
Δυστυχώς, η πληγή που άνοιξε ο Λοβέρδος και οι τοπικοί φίλοι και φίλες, αιμορραγεί και πολύ πιθανόν να ξεματίσει. 
Σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ χθες, παρουσιαζόταν το νοσοκομείο της Άμφισσας επικίνδυνο να συγχωνευτεί ή να ενοικιαστεί. Όλο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την τότε διοίκηση του νοσοκομείου είχε δηλωθεί ότι η πληρότητά του είναι στο 32%. 
Αυτό οδήγησε στην απώλεια αρκετών κλινών σε πρώτη φάση, αλλά δυστυχώς άνοιξε και την όρεξη των κυβερνώντων, που με μια μπακαλίστικη αριθμητική προσπαθούν να κάνουν τα καλά παιδιά στην Τρόικα.  
Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Άμφισσας κα Δήμητρα Καραγεώργου σε επικοινωνία που είχαμε εξέφρασε την έκπληξή της για το δημοσίευμα ισχυριζόμενη ότι την Παρασκευή είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και δεν αναφέρθηκε απολύτως τίποτε γι αυτό. Μας
ενημέρωσε δε, ότι θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε επικοινωνία δε που είχαμε με τη βουλευτή Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα μας διαβεβαίωσε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο. Ωστόσο επανέλαβε την άποψή της, ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Άμφισσας και γενικότερα όλες οι κινήσεις της, θα έχουν αυτή την κατεύθυνση, «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχυθεί το νοσοκομείο Άμφισσας».
Η Φωκίδα είναι μια περιοχή επιβαρυμένη καθώς εντός των γεωγραφικών της ορίων λειτουργούν δυο σωφρωνιστικά καταστήματα. 
Επίσης, ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο είναι σημεία υψηλής επισκεψημότητας. 
Ακόμη, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου ο νομός είναι απομονωμένος και η πρόσβαση σε νοσηλευτικά ιδρύματα άλλων νομών είναι δύσκολη και χρονοβόρα, σε σημείο που για ένα περιστατικό εκτάκτου ανάγκης ή ατύχημα, πιθανόν να αποβεί μοιραία. 
Το καλό που τους θέλω να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στο νοσοκομείο, διότι μπορεί να έχουμε ανεχτεί πολλά, αλλά όλα έχουν όρια! 
Του Γιάννη Ιωάννου, δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ.
Πηγή: "Η ώρα της Φωκίδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...