Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΝΤ: Εις γνώσιν τους η εξαπάτηση και η αποτυχία

"Γνωρίζαμε στο ΔΝΤ από την αρχή πως αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα επιτυχές παράδειγμα", είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “The New York Times” αναφέρει ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το "φάρμακό" της στην ελληνική οικονομία.

"Το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη – είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αν και η Αθήνα απέτυχε οικτρά στο συγκεκριμένο μέτωπο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας", ανέφερε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη και τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το μνημόνιο έκανε δήλωση ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

"Η κυνική ομολογία εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη επιβεβαιώνει πως τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα. Τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων ήταν εκ ων προτέρων γνωστό το πού θα οδηγούσαν.  Όλα αυτά τα χρόνια στήθηκε μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με συγκεκριμένη στόχευση".  

Η δήλωση του Π. Σκουρλέτη καταλήγει με τη διαπίστωση ότι: "οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, στήριξαν και στηρίζουν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της χώρας και εξαθλίωσης των ανθρώπων της. Το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...