Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μας απαγορεύτηκε ακόμη και η αναφορά της λέξης "επιμήκυνση".




Μιλώντας στην εφημερίδα «les Echos», ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε πως αποχώρηση μέλους από την ευρωζώνη συνιστά απειλή για το σύνολό της, με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο της διάχυσης του φαινομένου.Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πραγματικό "σοκ". 
Ο κ. Μοσκοβισί είπε επίσης οτι, "η συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Ολάντ υπήρξε σε εξαιρετικό βαθμό ωφέλιμη", θέλοντας να δείξει ότι το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε με θετικό τρόπο και την συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ.
Το κλίμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται οτι αρχίζει να αλλάζει. Ακόμη  και οι  Ολλανδοί αλλάζουν στάση, όπως προέκυψε και από την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού των Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας Μπεν Κνάπεν.
Παρ'όλα  αυτά στελέχη του υπουργείου ανέφεραν, πως η ολλανδική πλευρά προέτρεψε την ελληνική  να αποφεύγει να χρησιμοποιεί τη λέξη "επιμήκυνση", διότι αυτή αποτελεί "κόκκινο πανί" για τούς  Βορειοευρωπαίους. Αντ'αυτής πρότειναν την χρήση του όρου "frontloading". Ορος που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως "εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων".
Η συγκεκριμένη πρόταση των Ολλανδών συζητήθηκε μεν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...