Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του βουλευτη Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης συμμετείχε την Παρασκευή 7/12 στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ όσον αφορά τις μεταλλευτικές δραστηριότητες χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής, ένα θέμα το οποίο προκαλεί τα τελευταία χρόνια έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από πλευράς κατοίκων.
Ο Βασίλης Κυριακάκης εκτός των ζητημάτων που αφορούν τα οικονομικά ανταλλάγματα προς το δημόσιο, τις χαριστικές κινήσεις των κυβερνήσεων προς τις εξορυκτικές εταιρείες και τους πολύ σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, εστίασε την πρωτολογία του στο σημαντικό ζήτημα των επιπτώσεων στην υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων της περιοχής.
 Η σιωπή του Υπουργού και η μη απάντηση για τις επιπτώσεις αυτών των δραστηριοτήτων στην υγεία του ντόπιου πληθυσμού προκάλεσε την σκληρή απάντηση του Βασίλη Κυριακάκη στην δευτερολογία του την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

«Για την υγεία, κύριε Υπουργέ, δεν ακούσαμε ούτε μια απάντηση. Προφανώς, επιβεβαιώνετε και εσείς όλες αυτές τις επιπτώσεις που τόσοι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις επίσημες μελέτες -τις οποίες αγνοείτε και θα καταθέσω στα Πρακτικά- επισημαίνουν ότι δεν μπορεί αυτή η επένδυση να είναι συμβατή με την υγεία. Η χρυσοθηρία βλάπτει σοβαρά την υγεία, όπως καταλήγουν.
Θα μου πείτε, εδώ για την υγεία δεν απαντά ο Υπουργός Υγείας και τρόμαξε, βγάζοντας ανακοίνωση τύπου το γραφείο του Υπουργείου του σήμερα, από τη χθεσινή ανακοίνωση του διευθυντού του ευρωπαϊκού κέντρου για τον έλεγχο των λοιμώξεων κ. Μαρξ Σπρένγκερ, που διαπίστωσε τα αυτονόητα, μετά από αυτοψία σε κάποια νοσοκομεία της Αθήνας. Ότι κινδυνεύουμε από διασπορά λοιμώξεων, από επιδημία, γιατί δεν υπάρχουν γάντια αποστειρωμένα, οινόπνευμα, βαμβάκι. Και ο Υπουργός Υγείας απόρησε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό. Θα μου πείτε, θα ασχοληθείτε εσείς με την υγεία από τις επιπτώσεις του ουρανίου ή του κυανίου ή των βαρέων μετάλλων;»



Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...