Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Πρόχειρος και υποβαθµιστικός ο νέος Οργανισµός», καταγγέλλει το Σωµατείο Εργαζοµένων του Γενικού Νοσοκοµείου Άµφισσας.

∆εν δίνει απολύτως καµία προοπτική ανάπτυξης και δεν ανταποκρίνεται καν στις ανάγκες του πληθυσµού.
Για προχειρότητα και υποβάθµιση των υπηρεσιών της δηµόσιας υγείας κάνει λόγο το Σωµατείο Εργαζοµένων του Γενικού Νοσοκοµείου Άµφισσας, αναφορικά µε το νέο Οργανισµό που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ και ο οποίος προβλέπει το πετσόκοµµα των κλινών, των θέσεων ιατρών και προσωπικού αλλά και των τµηµάτων του Νοσοκοµείου. Σύµφωνα µε τον γραµµατέα του Σωµατείου Εργαζοµένων του Γ.Ν. Άµφισσας κ. Ζώη Κουτρουλή, το τελευταίο διάστηµα έχουν προκύψει δύο πολύ σοβαρά θέµατα τα οποία αν τελικά τεθούν σε ισχύ το νοσοκοµείο µας θα δεχθεί πολύ ισχυρά πλήγµατα.  Το πρώτο αφορά τη διασύνδεση του Νοσοκοµείου Άµφισσας, µε τα Νοσοκοµεία Λαµίας και Καρπενησίου, κάτι που όπως ο ίδιος δηλώνει δεν φαίνεται να τεθεί σε ισχύ τελικά, ενώ το δεύτερο αφορά το νέο Οργανισµό του Νοσοκοµείου, όπως αυτός έχει εκδοθεί στο ΦΕΚ 3496/31-12-2012. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κουτρουλής πρόκειται για έναν πολύ πρόχειρο Οργανισµό, ο οποίος ουσιαστικά υποβαθµίζει όχι µόνο το Νοσοκοµείο της Άµφισσας, αλλά την πλειοψηφία των νοσηλευτικών ιδρυµάτων της χώρας, τονίζοντας πως το συγκεκριµένο
οργανόγραµµα δυστυχώς προέρχεται από την υλοποίηση των «λευκών επιταγών» επί των µνηµονιακών συµβάσεων του πρώην υπουργού κ. Λοβέρδου, ο οποίος και ανέλαβε δέσµευση να µειώσει συνολικά 11.000 κλίνες και 660 τµήµατα. Ο ίδιος επισηµαίνει πως αν ο νέος οργανισµός ισχύσει ως έχει, θα πετσοκόψει στην ουσία το Νοσοκοµείο Άµφισσας, υποβαθµίζοντας το δραµατικά, και γι’ αυτό το λόγο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τόσο οι εργαζόµενοι όσο και οι γιατροί πιέζουν συνεχώς, αφενός να µην ισχύσει το θέµα της διασύνδεσης µε το Καρπενήσι και τη Λαµία και αφετέρου να γίνει άµεση απόσυρση του νέου οργανισµού όπως περιγράφεται στο σχετικό ΦΕΚ. Ο κ. Κουτρούλης αναφέρει ακόµα πως ο Οργανισµός δεν δίνει απολύτως καµία προοπτική ανάπτυξης στο Νοσοκοµείο, αντίθετα δεν ανταποκρίνεται καν στις ανάγκες του πληθυσµού, τονίζοντας πως εάν δεν αποσυρθεί το Νοσοκοµείο της Άµφισσας θα γυρίσει δεκαετίες πίσω. Τονίζει δε,  πως αναµένεται να µειωθούν δραµατικά οι κλίνες, και κατ’ επέκταση οι θέσεις ιατρών - προσωπικού καθώς και τα τµήµατα, (σ.σ. προσωπικό και τµήµατα υπολογίζονται βάσει των κλινών) κι έτσι αναγκαστικά θα επέλθει και η υποβάθµιση του νοσοκοµείου. Το Σωµατείο Εργαζοµένων ζητά δωρεάν δηµόσιο νοσοκοµείο χωρίς επιβαρύνσεις, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δηµόσιες υπηρεσίες υγείας και άµεση και γενναία χρηµατοδότηση στο νοσοκοµείο από τον κρατικό προ©πολογισµό,
προκειµένου να µπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Παράλληλα ζητούν την άµεση απόσυρση του ΦΕΚ 3496/31-12-2012 για το νέο Οργανισµό, ενώ τονίζουν πως σε καµία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, των τµηµάτων, του προσωπικού και των κλινών. Τέλος αναφέρουν πως είναι αντίθετοι σε κάθε δ ι α θ ε σ ι µ ό τ η τ α εργαζοµένου.
Οι προτάσεις – θέσεις του Σωµατείου Εργαζοµένων σχετικά µε το νέο οργανισµό λειτουργίας του Γ.Ν. Άµφισσας
Ο νέος Οργανισµός όπως αυτός περιγράφεται στο ΦΕΚ 3496/31-12-2012 είναι πολύ πρόχειρος και σαφώς υποβαθµίζει το Νοσοκοµείο µας. Στην υγεία δεν «χωράει» κρίση όταν µιλάµε για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής, µε αυτό το σκεπτικό δε µείωση κλινών από 132 σε 111 ή σε 97 ή σε 80. Αντίστοιχα µείωση των Ιατρών σε 31 ή σε 20 ή αν πρέπει να καταργηθούν 2 ή 4 σηµερινά τµήµατα Νοσοκοµείου. Το Γ.Ν. Άµφισσας εφηµερεύει επί 24ώρου βάσεως, µέρα – νύχτα, χειµώνα – καλοκαίρι, 365 µέρες το χρόνο, και οι υπηρεσίες του, ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική κ.λ.π. τµήµατα, πρέπει να είναι επανδρωµένα µε προσωπικό αντίστοιχα, έτσι ώστε όλοι οι τοµείς, παθολογικός, χειρουργικός, εργαστηριακός, µαζί µε τα αντίστοιχα τµήµατα να λειτουργούν µε ασφάλεια για τον πολίτη που τα επισκέπτεται. Η αναλογία κατοίκων – κλινών – προσωπικού πρέπει να εξασφαλίζει την 24ώρη  λειτουργία τόσο του Νοσοκοµείου όπως και των µονάδων Υγείας που εποπτεύει, καλύπτοντας ισότιµα τις σηµερινές ανάγκες περίθαλψης των πολιτών σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας πρωτοβάθµιας – δευτεροβάθµιας. - Απαιτούµε την άµεση πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού. - Οι ανάγκες για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δεν µπορούν να καλυφθούν µε λύσεις τύπου «Μπλοκάκι». - Οι συνεχείς µετακινήσεις προσωπικού από τµήµα σε τµήµα για τη περιστασιακή κάλυψη αναγκών δε µπορεί να αποτελέσει λύση, αντίθετα δηµιουργεί πολλαπλά προβλήµατα, κυρίως στην υπηρεσία. 
 Η Ώρα της Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...