Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"Οργασμός" ανάπτυξης στη χώρα.!!

Γράφει ο petrosdiver.
Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και οδηγούνται σε στάση πληρωμών προς την εφορία,  λόγο των πολιτικών και του μνημονίου που τους έχει επιβληθεί. 
Μόνο τον Φεβρουάριο το συνολικό "φέσι" που έβαλαν οι φορολογούμενοι στο δημόσιο ταμείο ανήλθε στο 1,3 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο στα 56,6 δισ. € .  Απο το ποσό αυτό τα 9,013 δισ. € είναι παλαιά χρέη επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν πτωχεύσει , ενώ άλλα 3,671 δισ. € είναι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, Δημοτικών Επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Από τα ληξιπρόθεσμα χρέη,  εισπράχθηκαν μολις 488 εκατ. ευρώ, επίδοση που είναι κατά πολύ χαμηλότερη από το στόχο που έχει τεθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού και του μνημονίου.
Στα αρνητικά στοιχεία έρχεται να προστεθεί και η συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας (IW), που κατατάσσει την Ελλάδα ως  την τρίτη πιο φτωχή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, με χειρότερες μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Προθέσται τώρα και μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων που είτε κλείνουν (τσιμέντα), είτε φεύγουν με τελευταία την εταιρεία ελαστικών Michelin για να καταλάβεται τον "οργασμό" της ανάπτυξης που παρατηρείται στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...