Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Παιδοφιλία - Η παιδική ασθένεια του Βατικανού

Τελικά ο παπικός θρόνος δε μπορεί να απαλλαγεί από το αφόρητο άχθος της παιδοφιλίας το οποίο σαν διαχρονική κατάρα βασανίζει την ίδια την καρδιά της Καθολικής Εκκλησίας. Το νούμερο τρία της Ιεραρχίας του Βατικανού και δεξί χέρι του Ποντίφικα, βασικό στέλεχος της Κουρίας και ο άνθρωπος που εργάστηκε φιλότιμα εντός του Κονκλαβίου για την εκλογή του Φραγκίσκου, ο συντηρητικός Καρδινάλιος Αυστραλίας George Pell διώκεται από την Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων παιδοφιλίας.
  Αν και εκπρόσωπος της συντηρητικής πτέρυγας του Βατικανού και συστηματικός πολέμιος κάθε ανοίγματος του Πάπα Φραγκίσκου όπως το ζήτημα του διαζυγίου ή ακόμη και της οικολογίας, ο George Pell ζήτησε ευθαρσώς και έλαβε από τον Παπικό θρόνο το δικαίωμα να ασχολείται ως απόλυτος υπεύθυνος με τα οικονομικά της Αγίας Έδρας.
Όπως σημειώνει και ο ειδικός σε θέματα Βατικανού Iacopo Scaramuzzi ο Καρδινάλιος Αυστραλίας εξαργύρωσε τις υπηρεσίες του προς τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την περίοδο της διαδικασίας εκλογής του και προσθέτει. «Ο Ποντίφικας έτυχε της υποστήριξης μεγάλου αριθμού υπερσυντηρητικών του Βατικανού όσο και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο».

Εξ αρχής ο νέος Πάπας έπρεπε να αντιμετωπίσει το «Τέρας» που ταλανίζει την Αγία Έδρα και αποτελεί πλέον το διαχρονικό στίγμα του Καθολικισμού. Πρόκειται για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ή για να αποφύγουμε την μάστιγα της πολιτικής ορθότητας, πρόκειται για το διαχρονικό σκάνδαλο παιδοφιλίας που ακολουθεί αλυσιδωτή αντίδραση ανά τον πλανήτη και από την Ιρλανδία εκρήγνυται στις ΗΠΑ, από εκεί στην Γαλλία για να καταλήξει στην Αυστραλία και αλλού.
Παρά τις διαβεβαιώσεις πώς η Αγία Έδρα αντιμετωπίζει αυτήν την υπόθεση με μηδενική ανοχή εν τούτοις ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται πώς πίστεψε τις εξηγήσεις του Καρδιναλίου George Pell.
Προερχόμενος από την Αργεντινή και με τραυματική εμπειρία ως προς τις χαλκευμένες κατηγορίες της αργεντινής χούντας, ο Ποντίφηκας αντέδρασε με καθυστέρηση τόσο ως προς την υπόθεση του Καρδιναλίου του όσο και σε αντίστοιχη υπόθεση που καταγγέλθηκε στην ίδια του της πατρίδα.
Τελικά όταν το δικαστήριο της Μελβούρνης όρισε δικάσιμο και δημοσιοποίησε το κατηγορητήριο η Αγία Έδρα δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από να συμβουλεύσει το δεξί χέρι του Πάπα να παρουσιαστεί στην δίκη και να αποδείξει την αθωότητα του. Ο George Pell θα μεταβεί στην Αυστραλία ως κατηγορούμενος. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα το κατηγορητήριο είναι «δεμένο» αλλιώς η δικανική παράδοση της Αυστραλίας δεν θα επέτρεπε αβασάνιστα τον διασυρμό της Καθολικής Εκκλησίας σε μία χώρα με σημαντική παρουσία ιρλανδών και σκωτσέζων καθολικών για να μιλήσουμε μόνον γι’ αυτούς.
Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί πρωτοσέλιδο σε όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με την εφημερίδα L' Espresso να επαναφέρει τον τίτλο « Πώς το Βατικανό καλύπτει τους παιδόφιλους ιερείς».

 Η απάντηση του Βατικανού για τον Καρδινάλιο
Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον Καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, εξέδωσε το γραφείο τύπου της Αγίας Έδρας σήμερα.
«Η Αγία Έδρα σημειώνει πως σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης και ο Καρδινάλιος επιστρέφει στην Αυστραλία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εις βάρος του.Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έδωσε στον Καρδινάλιο τον χρόνο για να υπερασπιστεί τις κατηγορίες.
Το τμήμα οικονομικών του Βατικανού θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και κανένας από τους γραμματείς δεν θα μετακινηθεί. Παράλληλα ο Πάπας εκφράζει τις ευχαριστίες του για την συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα με τον Καρδινάλιο.»


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...