Γενετικό υλικό αλόγου ανιχνεύθηκε σε αρκετά ακόμα προϊόντα κρέατος στην Αττικής και τη Βόρειο Ελλάδα. Δείτε σε ποια προϊόντα.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ που διενεργεί τους ελέγχους, τα τέσσερα πρώτα προϊόντα είναι:
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014
Τα παραπάνω προϊόντα παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».
Επίσης, DNA αλόγου ανιχνεύθηκε στο:
Κατεψυγμένο κεμπάπ «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».
Στην «τσιμπίδα» του ΕΦΕΤ πιάστηκε και το σουτζούκι της επιχείρησης »«Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. - ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ που διενεργεί τους ελέγχους, τα τέσσερα πρώτα προϊόντα είναι:
«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014
Τα παραπάνω προϊόντα παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ» (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE».
Επίσης, DNA αλόγου ανιχνεύθηκε στο:
Κατεψυγμένο κεμπάπ «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής). Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση «Ζηκούδη Β. ΕΠΕ».
Στην «τσιμπίδα» του ΕΦΕΤ πιάστηκε και το σουτζούκι της επιχείρησης »«Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία «ГОВЯДИНа» σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. - ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).
Έρμαιο
των συμφερόντων βρίσκονται οι έλληνες καταναλωτές καθώς σύμφωνα με τον
πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργο Λεχουρίτη οι έλεγχοι του
ΕΦΕΤ είναι ελλιπείς και δεν συμβάλουν στην προστασία των καταναλωτών.
«Ο ΕΦΕΤ δεν κάνει στοχευμένους ελέγχους», δηλώνει στο Leaks.gr o κύριος Λεχουρίτης. «Όσοι καταναλώνουμε κρέας, αλλαντικά και έτοιμα φαγητά είμαστε ευάλωτοι», προσθέτει τέθοντας όχι μόνο θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών αλλά και ασφάλειας.
Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς δεν είναι μόνο ο κιμάς ή το κρέας που μπορεί να περιέχουν κρέας άλογου αλλά και τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.
Ο κύριος Λεχουριτής εκτός από πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη άγνοια. «Θέλω ο ΕΦΕΤ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, δεν μου αρκεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο «εταιρείες φαντάσματα» που βρέθηκαν με έδρες ένα χωράφι και μια πολυκατοικία. Θέλω να μάθω που έγιναν έλεγχοι και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αυτών. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα».
Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί και το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ορίζει ως ημερομηνία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την 15η Απριλίου. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για τη διάσταση ενός τόσου μεγάλου διατροφικού σκανδάλου.
«Ο ΕΦΕΤ δεν κάνει στοχευμένους ελέγχους», δηλώνει στο Leaks.gr o κύριος Λεχουρίτης. «Όσοι καταναλώνουμε κρέας, αλλαντικά και έτοιμα φαγητά είμαστε ευάλωτοι», προσθέτει τέθοντας όχι μόνο θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών αλλά και ασφάλειας.
Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς δεν είναι μόνο ο κιμάς ή το κρέας που μπορεί να περιέχουν κρέας άλογου αλλά και τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.
Ο κύριος Λεχουριτής εκτός από πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη άγνοια. «Θέλω ο ΕΦΕΤ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, δεν μου αρκεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο «εταιρείες φαντάσματα» που βρέθηκαν με έδρες ένα χωράφι και μια πολυκατοικία. Θέλω να μάθω που έγιναν έλεγχοι και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αυτών. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα».
Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί και το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ορίζει ως ημερομηνία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την 15η Απριλίου. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για τη διάσταση ενός τόσου μεγάλου διατροφικού σκανδάλου.
Έρμαιο των συμφερόντων βρίσκονται οι
έλληνες καταναλωτές καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου
Καταναλωτών, Γιώργο Λεχουρίτη οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ είναι ελλιπείς και δεν
συμβάλουν στην προστασία των καταναλωτών.
«Ο ΕΦΕΤ δεν κάνει στοχευμένους ελέγχους», δηλώνει στο Leaks.gr o κύριος Λεχουρίτης. «Όσοι καταναλώνουμε κρέας, αλλαντικά και έτοιμα φαγητά είμαστε ευάλωτοι», προσθέτει τέθοντας όχι μόνο θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών αλλά και ασφάλειας.
Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς δεν είναι μόνο ο κιμάς ή το κρέας που μπορεί να περιέχουν κρέας άλογου αλλά και τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.
Ο κύριος Λεχουριτής εκτός από πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη άγνοια. «Θέλω ο ΕΦΕΤ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, δεν μου αρκεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο «εταιρείες φαντάσματα» που βρέθηκαν με έδρες ένα χωράφι και μια πολυκατοικία. Θέλω να μάθω που έγιναν έλεγχοι και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αυτών. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα».
Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί και το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ορίζει ως ημερομηνία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την 15η Απριλίου. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για τη διάσταση ενός τόσου μεγάλου διατροφικού σκανδάλου.
ΕΦΕΤ
«Ο ΕΦΕΤ δεν κάνει στοχευμένους ελέγχους», δηλώνει στο Leaks.gr o κύριος Λεχουρίτης. «Όσοι καταναλώνουμε κρέας, αλλαντικά και έτοιμα φαγητά είμαστε ευάλωτοι», προσθέτει τέθοντας όχι μόνο θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών αλλά και ασφάλειας.
Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς δεν είναι μόνο ο κιμάς ή το κρέας που μπορεί να περιέχουν κρέας άλογου αλλά και τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.
Ο κύριος Λεχουριτής εκτός από πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη άγνοια. «Θέλω ο ΕΦΕΤ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, δεν μου αρκεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο «εταιρείες φαντάσματα» που βρέθηκαν με έδρες ένα χωράφι και μια πολυκατοικία. Θέλω να μάθω που έγιναν έλεγχοι και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αυτών. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα».
Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί και το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ορίζει ως ημερομηνία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την 15η Απριλίου. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για τη διάσταση ενός τόσου μεγάλου διατροφικού σκανδάλου.
ΕΦΕΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου