Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ξεπουλούν την ΕΥΑΘ…. και κρύβουν τους όρους του ξεπουλήματος…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ενδιαφέρον για την αγορά της ΕΥΑΘ έχουν εκφράσει και έχουν προεπιλεγεί δυο όμιλοι.
Ο πρώτος όμιλος αποτελείται από την Γαλλική Suez Environment SA (SEV.FR) και την Ελληνική ΑΚΤΩΡ (κατασκευαστικός όμιλος). 

Ο δεύτερος όμιλος περιλαμβάνει την Mekorot Enterprise Ltd, μια μονάδα της εθνικής εταιρείας ύδρευσης του Ισραήλ, μαζί με τηνMiya Water Projects Netherlands BV, την ΤΕΡΝΑ (TENERGY) και G. Apostolopoulos Holdings SA.
Μέχρι εδώ όλα καλά. 
Το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτά που αναφέρονται μέσα στη σύμβαση, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, δεν διευκρινίζει ούτε τους τομείς ούτε τους όρους παραχώρησης...
Δηλ. βγαίνουν σε διεθνή διαγωνισμό χωρίς να διευκρινίζουν όρους και τομείς παραχώρησης… 
Δηλ. προσπαθούν να κρύψουν απ' τους ιθαγενείς, τους όρους με τους οποίους γίνεται το ξεπουλήμα το νερού. Διότι περί αυτού πρόκειται... 
Και μην μας πούν οτι οι όμιλοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την αγορά δεν γνωρίζουν τίποτα. Οτι προτίθενται να βάλουν τα λεφτά τους χωρίς να γνωρίζουν επ' ακριβώς του τι αγοράζουν, πως το αγοράζουν και για πόσο διάστημα θα το έχουν στην κατοχή τους... σωστά;;; Και μιλάμε οτι συμμετέχουν και Εβραίοι... για όποιον καταλαβαίνει...
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων διαβάστε το τί αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής επι της ΕΥΑΘ ΑΕ:

Στο πλαίσιο της ανωτέρω νομοθεσίας, το Ταμείο έχει αποφασίσει να πωλήσει ποσοστό συμμετοχής 
του στην ΕΥΑΘ που αντιστοιχεί σε 51% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ , μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας , η οποία θα υλοποιηθεί από το Ταμείο. 
Το Ταμείο και ο Προτιμητέος Επενδυτής θα συνάψουν Σύμβαση Μεταβίβασης Μετοχών και Συμφωνία Μετόχων σε σχέση με την Συναλλαγή   ...για την απόκτηση ποσοστού 51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και της διοίκηση ς της ΕΥΑΘ. 
Στο πλαίσιο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, θα παρασχεθεί το δικαίωμα στην ΕΥΑΘ να συνάψει τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις της υπάρχουσας Σύμβασης Παραχώρησης.
Οι ακριβείς όροι της Σύμβασης Παραχώρησης που θα τροποποιηθούν και/ή διευκρινιστούν εμπορικά, κατά περίπτωση, θα ορισθούν κατά την Δεύτερη Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.
Το Ταμείο θα γνωστοποιήσει τους όρους της Σύμβασης Μεταβίβασης Μετοχών και της Συμφωνίας Μετόχων σε όλους τους Προεπιλεγέντες Διαγωνιζόμενους, όπως ορίζεται κατωτέρω, κατά την Δεύτερη Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...