Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑ

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Η. Νικολόπουλος θεωρεί αντισυνταγματικές τις δηλώσεις Βενιζέλου και σχολίασε τα εξής: Το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος επιβάλει αναπληρωματική εκλογή για την κατάληψη έδρας που κενώθηκε εφόσον έχουν παραιτηθεί όλοι οι αναπληρωματικοί που έχουν ανακηρυχθεί. 
Επίσης, το Σύνταγμα στο άρθρο 53 αναφέρει ότι δεν γίνεται αναπληρωματική εκλογή αν οι παραιτηθέντες είναι λιγότεροι από 60, αν βρισκόμαστε στο τέταρτο έτος της βουλευτικής περιόδου, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει σήμερα που διανύουμε το δεύτερο έτος. 
Κάθε μελλοντική νομοθετική ρύθμιση που αποκλείει την αναπληρωματική εκλογή θα είναι αντισυνταγματική γιατί προσβάλλει το αντιπροσωπευτικό σύστημα που είναι οργανωτική βάση του ελληνικού πολιτεύματος.
Επίσης οι νομικοί Καπερνάρος, Κούγιας, Αγαπηνός και οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης  και Χρυσογονος , θεωρούν οτι τα νομικά προβλήματα που δημιουργούνται απο την σύλληψη της Χ.Α είναι πάρα πολλά. 
Η μη άρση της βουλευτικής ασυλίας για την σύλληψη των μελών, (εν ενεργεία βουλευτών και του αρχηγού του κόμματος)  της Χ.Α  και η ανακύρηξη του κόμματος σε τρομοκρατική - εγκληματική οργάνωση, συνηστά αντισυνταγματική πρακτική. 
Και το ερώτημα είναι εάν τα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουν πως ερχεται η σειρα τους;
Πως θα μπουν σε διαδικασία διαρκούς απειλής απο το σύστημα, εαν δεν συναινέσουν στα μνημόνια και τον φασισμό της τρόϊκας και πως θα έχουν την ιδια μοίρα με την Χ.Α;
Εκει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε ΑΝ.ΕΛ και ΚΚΕ, δεν βλέπουν πως ή θα σκύψουν το κεφάλι στην τρόϊκα, ή θα αποκεφαλιστούν και θα στιγματιστούν για πάντα;
Γιατί δεν βγαίνουν στα "κεραμίδια" για την παράνομη σύλληψη, για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ και για τον παράνομο χαραχτηρισμό ενος κόμματος σαν εγκληματική οργάνωση, που καλώς η κακώς το ψήφισαν στις περασμένες εκλογές 500.000 κόσμος, ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...