Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

'Οταν οι γνωστοί ''μαϊντανοί'' της Ομογένειας ΗΠΑ ασχολούνται με την Παιδεία

Είναι ή όχι ''παπατζήδες'' oι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και οι τριγύρω από αυτήν;

Ιανουάριο 2005 (ναι, πριν κοντά 9 χρόνια) είχαν ''εξαγγείλει'' ήδη στην Φιλαδέλφεια την δημιουργία Ταμείου Παιδείας με ''φιλοδοξία σ' ένα χρόνο να συγκεντρωθεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομική στήριξη σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων ή πρωτοβουλιών που προάγουν την Ελληνική Παιδεία''.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, εξάγγειλαν πάλι τα ίδια, ενώ λίγες ημέρες ενωρίτερα, στις 23 Οκτωβρίου 2013 η κ. Κοκόλη, κοροϊδεύοντας ΠΑΛΙ τους πάντες, δηλώνει (βλέπε δίπλα) ότι ''την Κυριακή -δηλ. 27 Οκτωβρίου 2013- ΘΑ είναι η σοβαρότερη προσπάθεια γιά τη δημιουργία Ταμείου Παιδείας''

Φυσικά, ότι πρωτοεξαγγέλθηκε Ιανουάριο 2005, ουδέποτε έγινε πράξη. Και κάθε χρόνο ''εξαγγέλουν'', χωρίς ΝΤΡΟΠΗ, στα χαζο-συνέδριά τους το ίδιο πράγμα, γιά λίγη δημοσιότητα, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε... κάφρους.

(Τις αθλιότητες αυτές στο όνομα της ελληνικής Παιδείας τις προωθεί -''γιά μιά χούφτα δολάρια''- η ημερήσια ελληνική εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Ε. Κ.'', παραπληροφορώντας -όπως συνηθίζει- συστηματικά. Η οποία εφημερίδα, ναι μεν προβάλει και δημοσιεύει ''εξαγγελίες'', αλλά ουδέποτε ερωτά μετά τους ''εξαγγέλοντες παπατζήδες'' ΤΙ ΕΓΙΝΕ με τις υποσχέσεις-εξαγγελίες τους. Και το χειρότερο, αναπαράγει μετά την ίδια κοροίδία, σαν να μην συμβαίνει τίποτα)

Mε ''επικοινωνιακά παιχνιδάκια'', δεν προωθείται η ελληνόφωνη εκπαίδευση στις ΗΠΑ


Μία ακόμα ''εκδήλωση'' γιά την ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ, έγινε στο ''Σταθάκειο'', στην Αστόρια, 27 Οκτ. '13, από την ''Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών'', με εντυπωσιακά μικρή συμμετοχή, γιά να ''αναγγείλουν'' πάλι ότι έχουν αναγγείλει τα τελευταία 3-4 χρόνια. Δηλαδή, ανακύκλωση των ίδιων και βαρετών ''παραμυθιών'', γιά να έχουν... δημοσιότητα. Η ''εκδήλωση'', γιά να ξανα- ασχοληθούν, υποτίθεται, με την ελληνόφωνη εκπαίδευση, αλλά ουσία, αποτέλεσμα, όπως πάντα, μηδέν. Δέκα χρόνια τα ίδια και τα ίδια, από τους ίδιους, που χρησιμοποιούν την Ομογένεια γιά την αυτοπροβολή τους. Με ''δηλώσεις'', με ''συνέδρια'', κούφιες εξαγγελίες και ''δημοσιότητα'', δηλαδή με ''αέρα κοπανιστό'', ΔΕΝ γίνεται δουλειά.

Αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ, δημιούργησαν -χωρίς αυτοπροβολή και... ''συνέδρια''- εννέα (9) ''τσάρτερ'' σχολεία στην Φλόριδα -το πρώτο 1997- και ένα στη Νότια Καρολίνα, ενώ ακόμα και το ''τσάρτερ'' στο Μπρούκλυν Νέας Υόρκης, είχε ως... υποκινητή γιά την δημιουργία του, Ομογενή από... δυτ. Φλόριδα.

Τα σχολεία ''τσάρτερ'', με τις υψηλές αποδόσεις, θεωρούνται δημόσια, το αμερικάνικο κράτος (states) πληρώνει, αλλά διοικούνται από άτομα-'Ελληνες, ενώ δάσκαλοι από την Ελλάδα διδάσκουν ελληνικά, σε παιδιά κάθε εθνότητας (με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έτσι και χιλιάδες φιλέλληνες). Το πρώτο σχολείο ''τσάρτερ'' ήταν η ''Αθηναϊκή Ακαδημία'' (Ντανίντιν, Κομητεία Πινέλλας, δυτ. Φλόριδα), με πρωτεργάτη τον π. Κομνηνό Χατζηλιέρη, που έριξε την ιδέα 1994. 'Εγινε πραγματικότητα 1997, με πρόεδρο του Γιώργο Πουμάκη. Ακολούθησε η ''Αρχιμήδειος Ακαδημία'' στο Μαϊάμι, που θεωρείται το καμάρι των (ελληνικών) σχολείων ''τσάρτερ'' (έχει και γυμνάσιο), το σχολείο στη Νότια Καρολίνα, η δεύτερη ''Αθηναϊκή Ακαδημία'', οι 6 ''Ακαδημίες Πλάτων'', επίσης δυτ. Φλόριδα κ.ά. Δηλαδή, τα 2/3, από τα ήδη υπάρχονται
συνολικά σχολεία ''τσάρτερ'' είναι στην δυτ. Φλόριδα (περιοχή Κόλπου Τάμπας).

Σε αντίθεση, οι ''παπατζήδες'', γύρω και μέσα στην τυπικά υπάρχουσα μόνο, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών της μόνιμης προεδρίνας κ. Κοκόλη, δημιουργούν ''αέρα κοπανιστό'' και απλά παρατηρούν
στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, τα ημερήσια ελληνικά σχολεία (4) να... κλείνουν.

Σημ. 1: Οι παριστάμενοι στην ''ημερίδα'' στην Αστόρια 27 Οκτ. '13, ''αποφάσισαν'', λες και είχαν συνέλευση ή εκπροσωπούσαν συλλόγους, να δημιουργήσουν... ταμείο Παιδείας.
Σημ. 2: Τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της τυπικά και ουσιαστικά ανύπαρκτης Οργάνωσης ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'', που πάει στην Ελλάδα ('Ηπειρο) και κοροϊδεύει ξεδιάντροπα με δηλώσεις, περί δήθεν ''συμβολής στην ανάπτυξη'' από την ανύπαρκτη Οργάνωσή του.
Σημ. 3: Ο κ. Νικολιδάκης, που πάντα συμμετέχει την τελευταία 12ετία σε τέτοια ''πανηγύρια'', ακόμα παραμένει ''συντονιστής εκπαίδευσης'' στις ΗΠΑ; Δηλαδή, τίποτα δεν άλλαξε στην ''μνημονιακή'' Ελλάδα;
Σημ. 4: Τουρκικού ενδιαφέροντος σχολεία ''τσάρτερ'' στις ΗΠΑ, είναι περισσότερα από εκατό (100).

ΥΠΟΚΡΙΣIA: 'Οταν πριν 16 χρόνια άρχισαν να δημιουργούνται στην δυτ. Φλόριδα τα σχολεία ''τσάρτερ'', όλοι αυτοί οι όψιμοι ''ενδιαφερόμενοι'', ή δεν υπήρχαν ή μιλούσαν απαξιωτικά, ενώ η ανίκανη Αρχιεπισκοπή τα πολεμούσε και τα πολεμά ακόμα. Τώρα, οι ''μαϊντανοί'', προσπαθούν να τα... ''καπελώσουν'', νομίζοντας ότι η Ομογένεια ''τρώει κουτόχορτο''.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, η κ. Στέλα Κοκόλη ορίστηκε -την περασμένη δεκαετία- επικεφαλής Επιτροπής Παιδείας του τότε σχετικά υπαρκτού ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' γιά την δημιουργία κι άλλων σχολείων ''τσάρτερ'' στις βόρειες Πολιτείες (states) των ΗΠΑ (ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος να βάλει χρήματα, απλά πρέπει να κάνει την προετοιμασία γιά την δημιουργία σχολείου). 'Εγινε και προεδρίνα της Επιτροπής του άχρηστου ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ). Αλλά αντί να ασχοληθεί με την ουσία, έφιαξε και... Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών, μόνο γιά την προσωπική της προβολή. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ αποδέχεται την κ. Κοκόλη και την παρέα της, επειδή γνωρίζει ότι, είναι άλλο πράγμα ουσία-έργο και άλλο πράγμα η προβολή χωρίς ουσία-έργο.
Κι επειδή ο καθένας και η καθεμιά κρίνονται από τα έργα τους, η κυρία πρόεδρος με το μηδενικό της έργο (''φανφάρες-τελετές'' και ''δηλώσεις-εξαγγελίες'' μόνο) αντί γιά καλό έκανε κακό, αντί γιά αποτελέσματα, επεδίωξε την αυτοπροβολή, που πλουσιοπάροχα της παρέχει η μόνιμα παραπληροφορούσα ημερήσια Αστόριας Νέας Υόρκης, ''Εθνικός Κήρυκας'', παίζοντας μαζί πονηρά παιχνίδια στο όνομα της ελληνόφωνης Παιδείας στις ΗΠΑ.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑ αν οι ενδιαφερόμενοι δημιουργούσαν το ''Ταμείο Εκπαιδευτικών'', έστω γιά τις συντάξεις Ελλήνων Ομογενών Εκπαιδευτικών, αφού η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ έχει αποτύχει σε όλα. Αλλά, φοβόμαστε ότι, η προϊστορία τους ΔΕΝ εγγυάται κάτι τέτοιο. Κατά συνέπεια, η υπόθεση ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ είναι μονόδρομος: Δημιουργία σχολείων ''Τσάρτερ'' στις Πολιτείες ΗΠΑ όπου υπάρχει Ελληνισμός. Οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε ''γραφικές'' μόνο καταστάσεις...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ (και αρνητικό) το γεγονός ότι στις μεγάλες παροικίες Σικάγου και Βοστώνης δεν έγιναν ενέργειες γιά δημιουργία σχολείων ''τσάρτερ''. Τι φοβούνται; Τους τοπικούς μητροπολίτες που τα εχθρεύονται, αλλά και δεν κάνουν τίποτα για την ελληνόφωνη Παιδεία; Θα προσφέρουν έργο μεγάλο αν τους... αγνοήσουν
- Αξίζουν συγχαρητήρια στον άξιο 'Ελληνα, μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο (εκεί υπάγεται ''εκκλησιαστικά'' και η Φλόριδα) που στήριξε και υποστήριξε τα σχολεία ''τσάρτερ'', βλέποντας, όπως συνηθίζει, δεκαετίες μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...