Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ελβετία: Στα 5.100 ευρώ αυξήθηκε ο μέσος μισθός. Στην Ελλάδα κύριε;;;


Ελβετία: Στα 5.100 ευρώ αυξήθηκε ο μέσος μισθός
Ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 3,2% στα 6.118 φράγκα (5.100 ευρώ), σε σχέση με το 2010, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία της Ελβετίας, τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για τη θέσπιση κατώτατου μισθού 4.000 φράγκων μηνιαίως.
Τα τελευταία δέκα χρόνια το επίπεδο του μέσου μισθού σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 13,4%. Όμως οι ανισότητες είναι μεγάλες. Έτσι από το 2002 ως το 2012 το 10% των πιο καλοπληρωμένων υπαλλήλων είδαν τον μισθό τους να αυξάνεται κατά 22,5%. Αντίθετα για τους λιγότερο καλά αμειβόμενους η αύξηση το ίδιο διάστημα ήταν 9,5%.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι περίπου 268.000 λιγότερα καλά αμειβόμενοι εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών (52%), ή σε τομείς όπως η εστίαση και ο τουρισμός (38%) και οι πωλήσεις (20%).
Η μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών αυξήθηκε κατά 0,5% τα τελευταία δύο χρόνια και έφτασε το 18,9%.
Εξάλλου οι αλλοδαποί αμείβονται λιγότερο απ’ ό,τι οι Ελβετοί, εκτός από αυτούς που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις.
Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, βασίζεται σε δεδομένα από περίπου 35.000 επιχειρήσεις, που μετρούν περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...