Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Προς ομοσπονδοποίηση η Ουκρανία.

Γενικός πλέον ο ξεσηκωμός στην Ουκρανία. Στο Κραματορσκ και το Σλαβιανσκ, πολιτοφύλακες και σώματα ασφαλείας βγήκαν στο "αντάρτικο" καταλαμβάνοντας κυβερνητικά κτίρια, ενώ απαιτούν την πτώση του ναζιστικου καθεστώτος ή την αυτονομία των περιοχών τους.
Ο Πούτιν απο την πλευρά το εκμεταλευόμενος στο έπακρο την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και με έναν πραγματικά έξυπνο διπλωματικό ελιγμό, βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δύο ενδεχόμενα. Είτε αλλαγή του Συντάγματος και ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας, η οποία θα κρατήσει τη χώρα ενωμένη, είτε ανεξαρτητοποίηση των ανατολικών περιοχών και προσχώρησή τους στη Ρωσία, κάτι που δεν θα χαλούσε καθόλου τον Πούτιν. Απεναντίας μάλιστα. 
Οι δυτικοί έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να στήσουν στη Ρωσία, με την επέμβασή τους στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Δεν περίμεναν τη δυναμική αντίδραση του Πούτιν, η οποία μόνο με πόλεμο πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και αυτό δεν πρόκειται να το τολμήσουν, καθόσον μετά τα πάντα θα αλλάξουν στον παγκόσμιο χάρτη. Επομένως και προκειμένου να φανούν προς τη διεθνή κοινότητα ότι δεν επιθυμούν την διάλυση της Ουκρανίας, αναγκαστικά θα αποδεχτούν την πρώτη πρόταση του Πούτιν για ομοσπονδοποίηση.
Μάλιστα θα αναγκαστούν να δανείσουν και από πάνω την Ουκρανία για να πληρώσει τα ποσά που οφείλει στη Μόσχα από το φυσικό αέριο που έχει καταναλώσει. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Πούτιν θα κόψει τη ροή του αερίου, οπότε θα καταρρεύσουν οι οικονομίες της ΕΕ με πρώτη αυτή της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...