Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τέτοιο «εθνικό ενθουσιασμό» είχαμε να δούμε από την εποχή της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πραγματικό Ντελίριο ενθουσιασμού έχει καταλάβει την κυβέρνηση ΣαμαροΤούρκογλου και τα συστημικά Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, με αφορμή την επιστροφή της Ελλάδας στις «αγορές» και την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Η μεγάλη χαρά της εκπληκτικής επιτυχίας της επιστροφής στις αγορές, έχει προκαλέσει τέτοια γλωσσοδιάρροια στην πρώην "γλάστρα" της κ. Ρούλας Κορομηλά και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπος Σίμο Κεδίκογλου, που είναι αδύνατο να σταματήσει να μιλά γι' αυτή την επιτυχία.
Η απάντηση σε όλη αυτή την εφορία δίνεται στους κυβερνητικούς ετέρους, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια άλλη αντιπολιτευτική δύναμη εδώ στην Ελλάδα, αλλά από τα ίδια τα φιλαράκια τους απ' τας Ευρώπας και τις ίδιες τις αγορές. 
Και τι λένε;;;;

Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Αν μια χώρα πάει στις αγορές μία φορά, με ένα είδος ομολόγου, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, και ότι είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τα ευρωπαϊκά δάνειά της με ένα λογικό τίμημα. Η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να μη χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, αλλά εάν δει κανείς το μέγεθος του κρατικού χρέους και τις ανάγκες αναχρηματοδότησης της για τα επόμενα δύο χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει μείζον ζήτημα. Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.» 

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

"Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης... Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα... Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι τα μεγάλα μέτρα περικοπών στο ελληνικό σύστημα υγείας, τα οποία είχαν άδικες συνέπειες, ήταν λάθος... Εκείνη την εποχή θεωρούσα ήδη ότι ήταν λάθος η μείωση του κατώτατου μισθού σε τέτοια κλίμακα...Αλλά αυτό δεν βοηθάει σήμερα τους Έλληνες...Και θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια".

Αγορές

Όταν πάνω από αγορές και οικονομίες σε νευρική κρίση, πλανάται και η σκιά ενός νέου γύρου αστάθειας, το timing για να υποστηρίξει κανείς τους μύθους του success story, δεν είναι και ότι το καλύτερο. Οι μετοχές εντός κι εκτός συνόρων γκρεμίζονται, η Wall Street βυθίζεται στο «κόκκινο» και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων σκαρφαλώνουν αφήνοντας πίσω την επίπλαστη ευφορία.  Επιπλέον γνωρίζουν άπαντες οτι στη λήξη της πενταετίας το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει στους δανειστές τόκους 742,5 εκατ. €. Ποσό που υπερβαίνει κατά 242,5 εκατ. € τα χρήματα που θα "μοιράσει" από το πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση Σαμαρά, μετά από 4 χρόνια βάρβαρης λιτότητας. Είναι τελείως τρελό να πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες  γιατί θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά περίπου 3,75 δισ. €! 
Τα δήθεν οφέλη λοιπόν για την οικονομία από την επιστροφή στις αγορές, είναι ένα ακριβό προεκλογικό παραμύθι  που στήθηκε για να υφαρπάξει την ψήφο  των πολιτών στις ευρωεκλογές.
Ο φόβος της εξαφάνισης  του κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ+ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές τους εξωθεί σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς.
Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να αλλάξει...μετά τις κάλπες της 25ης Μαΐου, έρχεται νέα κόλαση μέτρων. Το τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών – όπως ήδη έχουν προαναγγείλει οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί και το ΔΝΤ.– και αυτή τη φορά έρχεται μετά την "επιτυχία" της εξόδου στις αγορές… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...