Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Επιτέλους"... η ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα!!!

"Επιτέλους" ...αναμονή τέλος. 

"Επιτέλους" και επίσημα πλέον με την πιστοποίηση του πλέον "έγκυρου" Ευρωπαϊκού φορέα, της Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι γεγονός.                            

Χαράς ευαγγέλια για τα μνημονιακά ΜΜΕ και τους δοσίλογους της συγκυβέρνησης (αναμενόμενο άλλωστε).

Με το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης να διαμορφώνεται για το 2013 στα 23,109 δισ. € ή στο 12,7% του ΑΕΠ και το χρέος στα 318,703 δις € (175,1% του ΑΕΠ). Στοιχεία τα οποία εστάλησαν από την ΕΛΣΤΑΤ και υιοθετήθηκαν εξ ολοκλήρου και επ' ακριβώς από την Eurostat.

Μετά λοιπόν τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις βγαίνει το  περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ανέρχεται στα 3,4 δις € για το 2013, με μια μικρή προσθήκη - προτασούλα στο κείμενο της έκθεσης, που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πλεόνασμα βγαίνει "σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού της Eurostat".

Τι σημαίνει όμως αυτή, η κατά τα άλλα "αθώα", προτασούλα; Γιατί εδώ είναι και όλη η ουσία της υπόθεσης, η κρυμμένη πραγματικότητα για το "πρωτογενές πλεόνασμα" της συγκυβέρνησης.

Για να έχετε λοιπόν την πραγματική εικόνα, οφείλουμε να σας πούμε ότι… έλλειμμα 15,89 δισ. € και όχι πλεόνασμα παρουσίασε το πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης το 2013! Η ΕΛΣΤΑΤ, όμως, αφαίρεσε από το έλλειμμα αυτό τα 19,27 δισεκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση για να στηρίξει τις τράπεζες (αυτός είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού), κι έτσι προκύπτουν τα δήθεν 3,4 δις € του πρωτογενούς  πλεονάσματος!

Και όποιος κατάλαβε ...κατάλαβε !!!

Ακολουθεί  ολόκληρη η έκθεση της Eurostat:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...