Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

"Μαύρες και Λευκές τρύπες"

Γράφει ο petrosdiver.
Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε διάφορες "ειδήσεις" για πλεονάσματα, χρηματοδοτικά κενά, για νέα δάνεια και νέα μνημόνια και ένα σωρό άλλα περίεργα.
Το τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και το τι αποτελεί υπερβολή ή ανακρίβεια, κανένας από εμάς τους κοινούς θνητούς δεν γνωρίζει με ακρίβεια.
Η αλήθεια ανήκει αποκλειστικά στους κατέχοντες την εξουσία, με αποτέλεσμα σε μας, η αλήθεια αυτή να φτάνει με το σταγονόμετρο, διανθισμένη κάθε φορά με τα απαραίτητα "αξεσουάρ"(με εξαίρεση το διαδίκτυο;).
Τελευταία πολύς λόγος γίνεται για το "χρηματοδοτικό κενό"- Μαύρη τρύπα δηλ.- της χώρας για την επόμενη διετία, το οποίο κατά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και του κ. Τόμσεν, αγγίζει τα 30 δισ. €, εκ των οποίων όμως τα 18 δισ. € καλύπτονται από τις υπολειπόμενες εκταμιεύσεις  των δανείων του EFSF και του ΔΝΤ. Επίσης - πάντα κατά τον κ. Τόμσεν - ένα μέρος από το υπολειπόμενο "κενό-μαύρη τρύπα- των 12,5 περίπου δισ. €   μπορεί να καλυφθεί με την έκδοση ομολόγων, τα οποία σύμφωνα με τις επιλογές που έχει ο ΟΔΔΗΧ θα είναι τριετή, επταετή ή δεκαετή.
Εντελώς πληροφοριακά, για τους μη έχοντες σχέση με τα της οικονομίας, να σας ενημερώσω ότι ως «χρηματοδοτικό κενό-τρύπα» ορίζεται η διαφορά ανάμεσα στις δαπάνες του δημοσίου για την αποπληρωμή των δόσεων των παλαιών και νέων δανείων (ομόλογα και πληρωμές του δανείου του ΔΝΤ) και τα υπόλοιπα των εισροών από το δάνειο του EFSF και του ΔΝΤ.
Και ενώ η παραπάνω "αλήθειες" μας μαυρίζουν την ψυχή, έρχεται ο κ. Σαμαράς με τις δικές του "αλήθειες" και σαν αρχαιολόγος εξερευνητής μας ανακοινώνει την τελευταία του μεγάλη ανακάλυψη, που κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από αυτό του κ. Τόμσεν.
Καθώς "έσκαβε" το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκεί στην "Καρ. Σερβίας" και ΏΩΩ' του θαύματος, ανακάλυψε μια ..."Λευκή τρύπα" της τάξης του  ενός δισ. ευρώ περίπου. Την οποία "Λευκή Τρύπα", όπως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δηλώνει, σκέφτεται να την ανακοινώσει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να την χρησιμοποιήσει για να "βομβαρδίσει" τους πτωχούς και τους αδικημένους Έλληνες με μπαράζ φορολογικών ελαφρύνσεων, από τα σκληρά μέτρα που αυτός τους επέβαλε.
Από απολύτως αξιόπιστες πηγές μαθαίνουμε ότι αυτή η "Λευκή τρύπα" προέκυψε κυρίως από την πολύ καλύτερη του αναμενόμενου εισπραξιμότητα των φόρων!!!
Φανταστείτε ότι ακόμη και η Τρόικα, ΠΡΆΓΜΑ ΣΠΑΝΙΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ, είχε πέσει έξω στους υπολογισμούς της!!!
Είχαν εκτιμήσει ότι λόγο της οικονομικής δυσχέρειας των Ελλήνων,  η εισπραξιμότητα στους φόρους και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν θα ήταν η αναμενόμενη. Υπολόγιζαν ότι στους φόρους των ακινήτων η εισπαξιμότητα δεν θα ξεπερνούσε το 67% και ότι θα υπήρχε μεγάλη υστέρηση εσόδων από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 
Σύμφωνα όμως με τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες με κάποιο τρόπο εξοικονόμησαν τα απαραίτητα χρήματα, και έτρεξαν και τα έδωσαν στο κράτος. Αποτέλεσμα, η εισπραξιμότητα στους φόρους των ακινήτων να έχει ξεπεράσει το 82%. Ανάλογη είναι και η εικόνα στο κομμάτι των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αποτελεί το άλλο βασικό μέτωπο όπου επιτεύχθηκε μεγαλύτερη πρόοδος από την αναμενόμενη.
Πιστεύω όσοι διαβάσουν αυτό το άρθρο να πάρουν μια ιδέα για την κοροϊδία που εξακολουθούν να παίζεται σε  βάρος μας.
Αν κάποιοι πάλι δεν μπορούν να το καταλάβουν μετά από 6 χρόνια λιτότητας, τι να πω... Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι !!!



Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...