Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

Γράφει ο petrosdiver.
Έχει γίνει πλέον μόδα κάποιοι να το παίζουν τσαμπουκάδες, ότι τάχα δεν καταλαβαίνουν από Τρόϊκες, δεν κωλώνουν να πούνε την γνώμη τους και κάτι τέτοια χαριτωμένα μέχρι να πέσει το τηλέφωνο από πάνω ή να τους πουν το "μυστικό" σε καμιά γωνία της βουλής ή του Μαξίμου. Και τότε....ψάχνουν να βρουν την μαγκιά τους...!!!
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η υποδειγματική κολοτούμπα του αξιότιμου υπουργού Εσωτ. του κ. Ντινόπουλου.
Ο οποίος βγήκε με φόρα σε συνέντευξη στη real news επισημαίνοντας την αντίθεσή του με την «εύκολη λύση των απολύσεων» και ότι τάσσεται κατά των 15.000 απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Μας ενημερώνει ότι  τα "πλάνα" που έχει μέχρι στιγμής στα χέρια του, δεν προβλέπουν απολύσεις, και δηλώνει υπέρμαχος του εξορθολογισμού του τρόπου με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα, την οποία τρόικα δεν θέλει να ξαναδεί.
Τάσσεται αναφανδόν υπέρ των καθαριστριών "συμβόλων", με τα οποία σύμβολα δεν τα βάζεις ποτέ (μόνο τα δέρνεις)...και πολλά ακόμη εύηχα καλαμπουράκια.

Και πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρις... πριν καλά καλά προλάβει η εφημερίδα να βγει στην κυκλοφορία, όλα τα παραπάνω πήγαν περίπατο!!!
Η κολοτούμπα υποδειγματική και η δήλωσή του την δικαιολογεί:

«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία , επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν , θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν , σε καμία περίπτωση , αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας.
Από την πρώτη ώρα , άλλωστε , που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις , οι διαρθρωτικές αλλαγές , αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου.
Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».
Με δυο λέξεις μας λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάω κόντρα στην τρόικα, απλά λέμε καμιά μ@κ@κι@ να περνάει η ώρα.

Τρανή απόδειξη της υποταγής τους, αποτελεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της απογραφής και στη συνέχεια την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ των υπουργείων αλλά και των ΟΤΑ.
Να σημειωθεί εδώ ότι 500 περίπου ΝΠΙΔ από τα 1400, δεν έχουν ακόμη απογραφή, παρ' όλο που η προθεσμία απογραφής έχει λήξη από τις 30/4/2014. 
Για όσα ΝΠΙΔ δεν απογραφούν, το υπουργείο σκοπεύει να εφαρμόσει την  διάταξη που προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς και των αμοιβών των μελών των Δ.Σ. τους. Εάν τώρα η μη συμμόρφωσή τους συνεχιστεί για δύο μήνες, τότε παύει αυτοδικαίως η θητεία των εκτελεστικών μελών των Δ.Σ., πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα και με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
 
Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) αναμένεται να αποτελέσουν μία από τις βασικές πηγές για την τήρηση της δέσμευσης 7.000 απολύσεων έως το τέλος του χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση «λουκέτου» ΝΠΙΔ ή συγχώνευσης με κατάργηση οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που τις κατέχουν δεν τίθενται καν σε διαθεσιμότητα αλλά απολύονται απευθείας.
Προσθέστε τώρα και την άλλη μεγάλη δήλωση του κ. Ντινόπουλου που λέει ότι
«δεν θα γίνουν απολύσεις στους ΟΤΑ» και τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...