Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρεπούση ψάχνει σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ

imageΜόλις λίγες ημέρες πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς στο οποίο θα κριθεί το μέλλον του κόμματος, η βουλευτής Μαρία Ρεπούση σε συνέντευξή της προτείνει κοινή κάθοδο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
H βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5» τάχθηκε υπερ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
Η κυρία Ρεπούση υποστήριξε πως κάτι τέτοιο «θα ήταν σωτήριο για τον τόπο» και πρόσθεσε πως «χρειάζεται επειγόντως μια εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου».
Επίσης εμφανίστηκε θετική σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα υπογράμμισε επ’ αυτού: «Κανονικά θα έπρεπε να εξαντλούνται οι τετραετίες. Τώρα όμως ζούμε μια έκτακτη κατάσταση. Από την στιγμή που το Σύνταγμα δίνει αυτή τη δυνατότητα και μέσα στα συνταγματικά όρια η Βουλή μπορεί με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποφασίσει εκλογές, αυτό θα πρέπει να γίνει. Κι αυτό διότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη».
Τέλος η κυρία Ρεπούση επέκρινε την αμφίσημη στάση της ΔΗΜΑΡ σε μια σειρά θεμάτων: «τα ήξεις αφήξεις, τα μπες βγες, τα δεν ξέρουμε με ποιον είμαστε, η διγλωσσία», η συνολική εικόνα που δώσαμε ήταν καταστροφική για τη ΔΗΜΑΡ», είπε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την άποψη που εξέφρασε η Μαρία Ρεπούση σχετικά με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν και άλλοι στην Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να το έχουν εκφράσει δημόσια. Το ερωτημα που τίθεται σε τέτοιες συζητήσεις είναι το αν η ΔΗΜΑΡ θα αυτοδιαλυθεί σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν προβλέπει να δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων.

by onpolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...