Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο σίγουρος τρόπος να βγούμε από το Ευρώ, είναι να μείνουμε στο μνημόνιο. (Το γράφουμε από το 2011)

ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΟΔΟΣ ΕΥΡΩΌταν οι νταβατζήδες σε τάιζαν με τα παιδάκια να ρωτούν “γιατί κύριε”, ποντάροντας στην άγνοια του λαού, εμείς κραυγάζαμε:

“Όπου έχει εμπλακεί το ΔΝΤ, ιστορικά και γεωγραφικά, επέρχεται κατάρρευση του τοπικού νομίσματος”.

Μας απαντούσαν “Μα εμείς δεν έχουμε τοπικό νόμισμα, είμαστε στο Ευρώ”.

Ακριβώς αυτό. Και η Αργεντινή είχε δρακόντεια συμφωνία κλειδώματος του Πέσο με το Δολλάριο. Και ξεκλείδωσε με αποτέλεσμα να εξανεμισθούν οι καταθέσεις του κόσμου. Από αυτόν που “ήθελε να τηρήσει τις συμφωνίες” του εκεί Παπανδρέου.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι τον Μάρτη που σκάνε τα ομόλογα των τραπεζών στην ΕΚΤ, έρχεται και η εκλογή προέδρου. Για να δούμε ποιός θα σώσει τους τραπεζίτες εξαφανίζοντας τις καταθέσεις των πολιτών “δραχμοποιώντας” τες.

Εάν μείνει η παρούσα κυβέρνηση, αυτό θεωρείται δεδομένο. Και εκεί θα χυθεί αίμα, αίμα Ελληνικό για να μην φύγουν με ελικόπτερο. Διότι τα απόνερα της εξόδου από το Ευρώ δεν τα ομολογεί ουδείς. Εκεί παύουν τα σύνορα της Ελλάδος να είναι σύνορα της ΕΕ.Η Ελληνική ΑΟΖ να είναι Ευρωπαϊκή και άλλες παρόμοιες φανφάρες. Το Ευρώ του Σημίτη ήταν τόσο “σοφά” σχεδιασμένο που κλείδωνε την συμμετοχή της χώρας στην ίδια την ΕΕ. Κοινώς ΕΕ χωρίς Ευρώ δεν υπάρχει.

Θα βόλευε πολύ τους τραπεζίτες και την νομενκλατούρα ένα “τρίμηνο Τσίπρα” ώστε να φύγει αυτός με ελικόπτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι στην Κουμουνδούρου νομίζουν ότι τα βρήκαν με τους τραπεζίτες. Πόσο αλήθεια θα τους βόλευε να σκάσει η βόμβα στον Τσίπρα και έπειτα να επανέλθουν ως σωτήρες σε μία κατεστραμμένη χώρα, δαιμονοποιώντας και την “απείθεια” των πολιτών που “καλά να πάθουν αφού έβγαλαν τον Τσίπρα”.

Χιλιοπαιγμένο το σενάριο. Έχει μόνο μία διέξοδο. Ο κάθε Τσίπρας, να μην τάζει καλοπέραση, αλλά πόλεμο. Μεσολόγγι αντί της “κανονικότητας” που εξασφαλίζει η πορεία θανάτου στο Ερζερούμ. Για να γλιτώσει η γέννα, που τώρα εξολοθρεύεται με “σταθερότητα”. Εντός Ευρώ μάλιστα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής νομιμότητας.

Αυτό δεν θα επιτευχθεί με μυστικά ραντεβού στελεχών με δόλιους τραπεζίτες αλλά με έναν άσσο στο μανίκι: Μέσα σε 30 ημέρες ο λαός θα πρέπει να έχει δει τους ενόχους του 2010 στον Κορυδαλλό. Ένας ή περισσότεροι Παπανδρέου στις φυλακές θα δώσουν στον πολιτη την πεποίθηση ότι για πρώτη φορά θα αξίζουν οι θυσίες του. Που είναι θυσίες ταπεινές σε σύγκριση με το ιστορικό διακύβευμα. Της εθνικής επιβίωσης του Ελληνισμού που έχει ισχυρή σημειολογία για όλη την ανθρωπότητα.

Δελτίο στα καύσιμα, μέχρι να επανενεργοποιηθεί η συμφωνία με το Ιράν και  γραμμή με την Βενεζουέλα. Έλλειψη φαρμάκων μέχρι να ανασυσταθεί η (δολίως) αποδυναμωμένη Ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Α, και δεν θα πάρεις PS4 με καταναλωτικό δάνειο αγαπητέ συμπολίτη. Θα παίξεις Monopoly με τα παιδιά σου για να θυμηθείς και τις φάτσες τους. Που έχεις ξεχάσει από τον πολύ Πρετεντέρη.

Ή θα γίνεις Τσάβες ή Ντε Λα Ρουα κύριε Τσίπρα. Η επιλογή δική σου.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...