Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ "ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ"

Γράφει ο petrosdiver.

Η εμβαλωματική τακτική αποδείχτηκε τελικά ότι είναι η πάγια ''τακτική-αντίληψη'' που επικρατεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όσων διαχειρίζονται τα θέματα της υγείας στο νομό μας.
Η προσπάθειά τους δηλ. έγκειται στο να καλύψουν την "τρύπα" που δημιουργείται με όποιον τρόπο μπορούν, αρκεί να μην δυσαρεστήσουν τα "κεντρικά", απαιτώντας τα αυτονόητα.
Και το λέω αυτό λαμβάνοντας αφορμή από την  τελευταία παραίτηση του παθολόγου ιατρού απο το Γ. Ν. Άμφισσας, ο οποίος σημειωτέον τους είχε προειδοποιήσει πολύ πριν αποχωρήσει για τις προθέσεις του.
Αποτέλεσμα τούτου, όπως όλοι γνωρίζουν ήταν να μείνει η παθολογική χωρίς κανένα γιατρό.
Και σ' αυτό το σημείο  μπαίνει η λογική του "μπαλώματος". Αντί οι ιθύνοντες να απαιτήσουν άμεση αντικατάσταση του γιατρού για να μην κλείσει το παθολογικό τμήμα του ΓΝΑ χρησιμοποίησαν για κάποιες ημέρες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (πχ καρδιολόγο...) και από χθες Ώ(!!!) του θαύματος έχουμε καινούργια παθολόγο. Πρόκειται για "κίνηση ματ" (tragic) της διοίκησης, η οποία  απέσπασε από το ΙΚΑ Άμφισσας, δημιουργώντας καινούργιο κενό στο ΙΚΑ αυτή τη φορά, την εν λόγο γιατρό, (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεσή μας) και θα καλύψει το 'κενό - τρύπα' στην παθολογική, για 3 ολόκληρους μήνες. Και φυσικά δεν μιλάμε ούτε για υπερωρίες ούτε για εφημερίες ούτε για ρεπό ή κάτι άλλο. Αυτά θα συνεχίσουν να τα εκτελούν άλλοι γιατροί.

Και θα κλείσω με το ερώτημα, επειδή πραγματικά δεν το γνωρίζω, εάν μπορεί να γίνονται τέτοιες αποσπάσεις. Δηλαδή γιατροί από  1βάθμιο όργανο της υγείας το ΠΕΔΥ που ανήκει το ΙΚΑ, να αποσπώνται σε 2βάθμιο όργανο υγείας τον ΕΟΠΥΥ. Τελικά η κατάσταση  είναι λίαν επιεικώς τραγική και έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...