Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Νorman Atlantic: Δίωξη για πολλαπλή ανθρωποκτονία κατά του Ιταλού πλοιοκτήτη και πλοιάρχου

Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του "Νorman Atlantic", Αρτζίλιο Τζακομάτσι άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη με τις εξής κατηγορίες: εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.
Εν τω μεταξύ, δύο είναι οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Προς το παρόν, τα στοιχεία της ταυτότητας του δεύτερου θύματος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, καθώς υπάρχει η εμπλοκή με τις λίστες επιβαινόντων και διασωθέντων, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία της ταυτότητας του δεύτερου θύματος, λόγω του αλαλούμ με τις λίστες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή.
Το Νorman Atlantic από το πρωί της Τρίτης βρίσκεται κοντά σε νησίδα, 1,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αυλώνα στην Αλβανία. Κοντά του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά που το συγκρατούν για να μην πέσει πάνω στα βράχια.
Πάνω στο σκάφος θα ανέβει ομάδα εμπειρογνωμόνων ώστε να ελέγξει την κατάσταση του πλοίου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία ρυμούλκησής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...