Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ !


Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
 Να μην αφήσουμε  το Νοσοκομείο Άμφισσας να κλείσει!
Να μην αφήσουμε την υγεία να γίνει ένα αγαθό για λίγους προνομιούχους!
Τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν από το εμάς και ανήκουν σε μας!
 Η με οποιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου  της Άμφισσας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη δημόσια υγεία στο Νομό.
 Ζούμε τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια στο πετσί μας την πλήρη κοινωνική καταστροφή από την πολιτική των μνημονίων. Στα σημαντικά και οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ατομικά και συλλογικά ως κοινωνία, εντάσσεται  και η υποβάθμιση -αποδόμηση της υγειονομικής περίθαλψης.  Οι ελλείψεις  και  η μη κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι ελλείψεις στην κάλυψη βασικών εφημεριών, οι συνεχιζόμενες περικοπές και υπολειτουργία κλινικών, οι έντονες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό , η πολιτική χρηματοδοτικής λιτότητας στις νοσοκομειακές δαπάνες, οδηγούν σταθερά στην υποβάθμιση , στην απαξίωση και τελικά στο κλείσιμο  του μοναδικού νοσοκομείου του νομού μας αλλά και της παρεχόμενης περίθαλψης σε ολόκληρη τη χώρα και θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες μας τις ζωές  . Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά στη κατάρρευση της δημόσιάς υγείας με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όσο και για τους εργαζομένους στο χώρο αυτό και εντάσσεται στη γενικότερη μνημονιακή πολιτική κατεύθυνση   που είναι η διάλυση οποιασδήποτε μορφής κοινωνικού κράτους και δημόσιας υπηρεσίας όπως είναι η δημόσια υγεία, η εκπαίδευση κτλ
Η υγεία του ελληνικού λαού πρέπει να θυσιαστεί γιατί  είναι πολύ "δαπανηρή"!    Οι  πολιτικές που επιβάλλει η Ε.Ε. και προωθούνται μέσω των μνημονίων και του «Καλλικράτη», οδηγούν στην πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, στην υγειονομική γενοκτονία και στην παράδοση της περίθαλψης μας ως βορά  σε ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες που οσμίζονται από μακριά τα τεράστια κέρδη που θα τους αποφέρει η εκμετάλλευση αυτού του τόσο ευαίσθητου τομέα.
 Όλη αυτή η εγκατάλειψη έχει σα στόχο των εξαναγκασμό των ασθενών και των υγειονομικών να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη (αν έχουν) και κάνοντας αγώνα δρόμου για τη ζωή τους.
Πώς δικαιολογείται  η μείωση των δαπανών για τα νοσοκομεία; Μήπως μειώνονται οι άρρωστοι και οι ανάγκες της κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας; Σίγουρα όχι, η αύξηση διαφόρων σοβαρών νοσημάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών επιβεβαιώνουν τα αντίθετα. Πού καταλήγουν τα χρήματα αυτά τελικά; Καταλήγουν στις τσέπες επιχειρηματιών και των τοκογλύφων που εισπράττουν απευθείας τις δόσεις των δανείων που παίρνει το κράτος. Των δανείων που δεν δημιουργήσαμε εμείς, δεν πήραμε εμείς, δεν χρωστάμε εμείς, αλλά καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς.
Είναι υπόθεση όλων μας, του κάθε νέου και ηλικιωμένου, του κάθε εργαζόμενου και άνεργου, του κάθε ασφαλισμένου και ανασφάλιστου, του κάθε συνταξιούχου, όλων των σωματείων , των κοινωνικών φορέων, να ενωθούμε σε ένα κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ στην υγεία και συνολικά, ένα κίνημα που θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, που θα ανοίξει το δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, αρρώστια και κοινωνικό κανιβαλισμό.
Ένα κίνημα που θα διεκδικήσει πίσω την αξιοπρέπειά μας. Το δικαίωμα όλων στην υγεία. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ!
Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι και η δανειακή σύμβαση.
 Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
Ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αγώνας ζωής και θανάτου για τη θιγόμενη πλειοψηφία.
Απαιτούμε
        Να εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της Άμφισσας αλλά και των Κέντρων Υγείας του Νομού με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
        Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη  των  ελλείψεων.
        Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.  
                                                antarsyafokidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...