Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Χώρες στέλνουν βοήθεια στο Νεπάλ που συνεχίζει να μετρά θύματα του καταστροφικού σεισμού

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού ο οποίος έπληξε χθες Σάββατο το Νεπάλ αυξήθηκε αλματωδώς στους 1.805 νεκρούς, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο Μπανγκλαντές.


Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, το χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι ο θεσμός είναι έτοιμος να εκτιμήσει το ταχύτερο τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Νεπάλ μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα.
Η ίδια πρόσθεσε ότι το Ταμείο συντονίζεται με την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης και άλλους οργανισμούς «για να αποτιμηθούν οι συνέπειες αυτής της φυσικής καταστροφής στη χώρα και να καθοριστεί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Εν τω μεταξύ, όλοι οι ορειβάτες, περίπου 100 άνθρωποι, που βρίσκονταν στις κατασκηνώσεις 1 και 2 του όρους Έβερεστ, πάνω από την κατασκήνωση βάσης, είναι σώοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε χιονοστιβάδα στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ορειβασίας του Νεπάλ.

Ο Ανγκ Τσερίνγκ Σέρπα προειδοποίησε πάντως ότι θα είναι δύσκολη η απομάκρυνσή τους από την περιοχή καθώς ο δρόμος της επιστροφής, που οδηγεί στην κατασκήνωση βάσης μέσω της παγόπτωσης του Κούμπου, είναι μπλοκαρισμένος.

Τέλος, ο Νταν Φρέντινμπεργκ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Google σκοτώθηκε από τη χιονοστιβάδα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Ο Φρέντινμπεργκ, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στη Google, είχαν ξεκινήσει για να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Οι τρεις συνάδελφοί του σώθηκαν.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...