Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ισχυρός σεισμός στη Λίμνη Ευβοίας

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.02 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Χαλκίδα.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα.
Το επίκεντρο του σεισμού, όπως ενημερώνει το Ινστιτούτο είναι μεταξύ Μαλεσίνας και Εύβοιας σε υποθαλάσσιο χώρο, 78 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Έγινε αισθητός σε πάρα πολλές περιοχές, όπως στην Αθήνα στη Λαμία αλλά και στην Κόρινθο.
Οι μετασεισμοί πάντως μέχρι αυτή την ώρα είναι αρκετοί και το μέγεθός τους φτάνει ακόμα και τα 3,4 Ρίχτερ.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.
Χουλιάρας: Δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν επιφανειακός. Παράλληλα σημείωσε πως το φαινόμενο παρακολουθείται και δεν είναι σίγουρος πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.


Α. Tσελέντης: Παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι προς το παρόν το φαινόμενο παρακολουθείται στενά. Παράλληλα επισήμανε ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Εύχομαι ο σεισμός αυτός να ήταν ο κύριος και να μην γίνει άλλος αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Κι αυτό γιατί εδώ και λίγο καιρό είχαμε την εκτίμηση της ομάδας ΒΑΝ ότι στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται ένας ισχυρότερος σεισμός. Είχαμε σε κατάσταση ετοιμότητας το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η σεισμική ακολουθία συνεχίζει. Περιμένουμε και παρακολουθούμε με προσοχή το φαινόμενο», δηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...