Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Microsoft: Περικοπές 7.800 θέσεων εργασίας – Τι προβλέπεται για το μέλλον

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά σε περικοπή συνολικά 7.800 θέσεων εργασίας, προερχόμενες κυρίως από τον τομέα κατασκευής smartphones, δηλαδή την πρώην Nokia.

Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει να κατασκευάζει smartphones, παρά τις περικοπές προσωπικού, ενώ θα προχωρήσει και σε αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου τομέα. Σύμφωνα με το CNET, οι 7.800 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν το 6,5% των 118.584 εργαζομένων που είχε η Microsoft τον περασμένο Μάρτιο.
«Είμαι δεσμευμένος στην παραγωγή συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και κινητών τηλεφώνων», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella. Για να συμπληρώσει: «ωστόσο, χρειάζεται να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο εγγύς μέλλον, ενώ πρέπει να οδηγηθούμε σε επανίδρυση του τομέα. Κινούμαστε από την στρατηγική της standalone κατασκευής smartphonesστην στρατηγική της ανάπτυξης και δημιουργίας ενός εύρωστου οικοσυστήματος Windows στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι συσκευές μας».
Προφανώς η δήλωση Nadella αντικατοπτρίζει την εναπόθεση των ελπίδων της Microsoft στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 10, που θα είναι κοινό σε κάθε είδους πλατφόρμα, δηλαδή σε υπολογιστές, ταμπλέτες και smartphones. Να υπενθυμίσουμε ότι τα Windows 10 θα λανσαριστούν επίσημα στις 29 Ιουλίου.
Microsoft-Lumia
Στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Microsoft περιλαμβάνεται η αλλαγή και στο portfolio των συσκευών που θα λανσάρει. Έτσι, η εταιρεία θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς: στις οικονομικές συσκευές για τους χρήστες χαμηλού προϋπολογισμού, στις συσκευές που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες χρήστες και στις συσκευές «ναυαρχίδες».
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το γεγονός όχι ότι η Microsoft «αποχωρεί» από την αγορά των smartphones αλλά ότι «ελαττώνει» σημαντικά την παρουσία της στον συγκεκριμένο χώρο. Η εταιρεία θα παρουσιάζει πλέον λιγότερες συσκευές αλλά περισσότερο επικεντρωμένες στις ανάγκες συγκεκριμένων καταναλωτικών ομάδων.
Μέσα σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το σλόγκαν του Satya Nadella, «mobile first-cloud first» καθώς και το δόγμα «productivity and platform company» που αντικατέστησε το δόγμα «devices and services» του προκατόχου του Steve Ballmer. Δηλαδή επιστροφή στις ρίζες της Microsoft που είναι το λογισμικό σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις (όπως το Cloud).
Οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...