Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«Ναι» από Ισπανία & Αυστρία στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας

Μετά την Ισπανία και η αυστριακή Βουλή ψήφισε υπερ για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Με την υπερψήφιση της πρότασης εξουσιοδοτείται ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ να συναινέσει στο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τάχθηκαν, όπως αναμενόταν, τα δύο κόμματα του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό.

Την πρόταση, δε, καταψήφισαν και τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, οι Πράσινοι, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και η «Ομάδα Στρόναχ» του αυστροκαναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ.

Σε ανακοίνωση του αρμόδιου των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, η υπερψήφιση του νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται «αναγκαία» και σημειώνεται ότι ο χρόνος που κερδίζεται με το πρόγραμμα πρέπει να αξιοποιηθεί για την προώθηση της αναζωογόνησης της οικονομίας στη χώρα, για την επιτάχυνση οικοδόμησης κρατικών δομών και προπάντων για την ενίσχυση του αγώνα εναντίον της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά του, το Κόμμα των Ελευθέρων -το μεγαλύτερο της αυστριακής Βουλής- τονίζει ότι «τα συνεχιζόμενα πακέτα βοήθειας, τα οποία έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα ντε φάκτο προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ζημιώνουν την Ευρώπη στο σύνολό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...